Izvor: S media, 11.Feb.2012, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hakeri opet srušili Josipovićevu Internet stranicu

Pripadnici hakerske grupe Anominus Kroacija jutros su, kao što su i najavili, ponovo srušili Internet stranicu hrvatskog predsednika Ive Josipovića koji je poslednjih dana više puta podržao ACTA, međunarodni sporazum protiv piratstva, zbog koga se danas protestuje širom sveta.

Internet stranica Josipovića od jutros je nedostupna, a ona je već rušena u četvrtak uveče.

Anonimusi oborili sajt CIA

Anonimusi napali stranicu predsednika Hrvatske
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Hakeri optužuju Putinovu mladež da kontroliše Internet

"Nije ljudsko pravo uzeti tuđi rad besplatno. To je isto kao da dođete u samoposlugu, uzmete neke artikle i kažete da biste to uzeli, jer je ljudsko pravo da se hranite", izjavio je u četvrtak Josipović, ističući da je "apsolutno nedopustivo da se naprosto krade s Interneta, jer iza autorskih dela stoje nečiji rad i egzistencija".

"Videli smo koliko je diskografskih kuća propalo sa svim onim ljudima koji su bili zaposleni, pa i umetnicima koji su bili deo tih projekata, zbog toga, jer je neko smatrao da je dobro krasti na Internetu", izjavio je Josipović koji se bavi i komponovanjem.

Hrvatski predsednik ocenio je da primenom ACTA neće doći do narušavanja privatnosti na Internetu i komuniciranju, niti generalno kršenja ljudskih prava.

Vlada premijera Zorana Milanovića nije se bezrezervno odlučila za sporazum, poručivši da će se pre bilo kakve odluke sprovesti široka rasprava.

Nevladine organizacije su za danas poslepodne najavile proteste u Zagrebu, Rijeci i Osijeku uz poruku da će okupljanja biti mirna i nenasilna, ali i bez bilo kakvih oznaka političkih stranaka i nevladinih udruženja.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.