Hakeri izazvali paniku na varšavskom aerodromu

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jun.2015, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hakeri izazvali paniku na varšavskom aerodromu

VARŠAVA - Oko 1.400 putnika poljske vazduhoplovne kompanije LOT ostalo je prizemljeno na varšavskom aerodromu u nedjelju nakon što su hakeri napali kompjuterske sisteme uz pomoć kojih se izrađuju planovi letenja, objavio je LOT.

Upad u kompjuterske sisteme dogodio se u nedjelju poslije podne, a kvar je popravljen nakon pet sati. Za to vrijeme otkazano je deset domaćih i međunarodnih letova poljske državne kompanije, a desetak ih je kasnilo, izjavio je portparol LOT-a Adrian >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Kubicki.

LOT se pobrinuo za putnike, od kojih su neki u međuvremenu ukrcani dok je za dio njih pronađen hotelski smještaj.

Kubicki je ustvrdio da ni u jednom trenutku nije bila ugrožena sigurnost letova te da su avioni na dolaznim letovima slijetali nesmetano. Dodao je kako napadom nisu bili pogođeni drugi aerodromi, prenosi Jutarnji list.

"Koristimo se najnovijim kompjuterskim sistemima, što znači da time mogu biti ugroženi drugi", rekao je Kubicki.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.