Hajrat podijelio stipendije jetimima

Izvor: SandzakPress.net, 29.Feb.2024, 12:36

Hajrat podijelio stipendije jetimima

Pod pokroviteljstvom Mešihata Islamske zajednice u Srbiji i CHR Hajrata danas je otpočela podjela stipendija za jetime u prostorijama CHR Hajrata. U narednim danima podjela će se nastaviti u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši. CHR Hajrat zadnjih nekoliko godina uspješno sprovodi ovaj projekat u saradnji sa HO “Er-Rizk” iz Beča, HO “Bošnjaci Frankfurta i dijaspore”, HO “Džumretan” iz Dortmunda, dzematom Lajpcig, Islamskim centrom “Gazi Isa-beg” >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << iz Luksemburga i pojedincima iz Sandzaka i dijaspore. Zahvaljujući ovim donacijama i sredstvima Hajrata stipendiramo mjesečno dvije stotine jetima u Sandžaku. Pored mjesečnih stipendija Hajrat stipendira veliki broj jetima i jednokratnim stipendijama u Sandžaku, Bosni i Hercegovini i regionu. Hajrat se zahvaljuje svim donatorima uz dovu Allahu da im Allah podari svako dobro na dunjaluku i Ahiretu, te da im ovo djelo bude garant društva sa Poslanikom, sallallahu alejhi ve sellem, u Džennetu. (SANA)   The post Hajrat podijelio stipendije jetimima appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Kviz opštenog znanja i priznanje za najbolje učenike medrese Gazi Isa-beg

Izvor: SandzakPress.net, 01.Mar.2024, 11:58

Na Fakultetu za islamske studije održan je kviz sveopćeg znanja za sva odjeljenja muške i zenske medrese Gazi Isa-beg u Novom Pazaru. Pobjednice ovog izdanja kviza bile su učenice treće godine, odjeljenja B/3. Lejla Bećirović, Sumeja Plojović i Ajša Pačariz pokazale su najveće znanje, iako...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.