Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Maj.2023, 14:29

Кинеска компанија „Haitian International“ шири свој посао у Европи градњом фабрике и логистичког центра у Руми

Модерна фабрика и логистички центар на више до 250.000 квадратних метара гради се у Руми као инвестиција кинеске компаније „Haitian International“, а почетак рада најављује се за први квартал 2025. године, саопштава компанија на свом вебсајту. Фото: Screenshot/Haitiangermany.com Погон у Србији део је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << проширења пословања кинеске фирме у Европи и као део глобалне стратегије развоја дугорочне интернационалне компетитивности и позиционирања на тржишту као гаранта, „на кризу отпорног“ протока транспорта и логистике.
Као савршено место за позиционирање на главним логистичкиим осовинама у овом делу Европе, „Haitian“ је изабрао Руму, где је 20 априла одржана церемонија почетка градње прве фазе. Сами радови на конструкцији хале која ће првобитно имати 161.000 квадрата, као и 59.000 квадрата канцеларијског простора са кантином, биће започети најесен.
Рума одлична локација Према ранијим најавама, у Руми ће се градити фабрички комплекс за производњу индустријских машина за бризгање пластике, машина за сечење и ливење. Комплекс је планиран у радној зони Румска петља, на парцели од око 250.000 м2, а у плану је производња од укупно 250 машина годишње, види се из идејног решења пројекта које је израдио београдски „Машинопројект копринг“.
Власник компаније која је регистрована у Руми у априлу прошле године је кинески „Haitian Plastics Machinery Group“, који је пролетос са Општином потписао уговор о продаји земљишта.
Ова кинеска групација, највећи светски произвођач машина за бризгање под притиском, најавила је тада да ће у фабрику уложити 100 милиона УСД и да ће у Руму довести четири индустрије – производњу машина за бризгање, цнц машина, машина за ливење под притиском и аутоматизацију.
Позиција на којој је Рума обезбедиће кинеској компанији да „директно и ефикасно опслужује европско тржиште, и да има блиску везу са тржиштем Источне Европе и Блиског истока, као и да оптимизује локалну услугу у Србији, саопштено је на сајту компаније.
„Рума је идеална локација за нас, да можемо да директно снабдевамо нашим „марс“ и „јупитер“ машинама наше клијенте у Источној Европи и на Блиском истоку. У Србији смо већ изградили велику базу, за које ће нови центар да омогући бољу услугу“ – рекао је Сун Јиминг, генерални директор „Haitian International Germany“.
Жанг Бин, заменик г. директора „Haitian групе“ додао је да ће бити омогућена веома ефикасна синергија целе производње и пратећих услуга, од „хаитијан смарт солушенс“ за аутоматизацију, МЕС системе или индивидуалне производне системе. А све са једног извора“. „Haitian international solutions“ из Нингбоа у Кини, је водећи светски произвођач машина за обликовање пластике за производњу високосеријских али и високопрезицних делова, и један је од шест бизнис јединица „Haitian групе“.
Са 80 продајних и сервисних партнера, целокупно глобално тржиште, односно више од 30.000 клијената у 130 земаља.
Турска: Стопа инфлације у априлу 43,7 одсто, најмања од децембра 2021.

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кинеска компанија „Haitian International“ шири свој посао у Европи градњом фабрике и логистичког центра у Руми се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.