Haićani traže ostavku predsednika

Izvor: B92, 29.Nov.2013, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haićani traže ostavku predsednika

Port o Prens -- Nekoliko hiljada ljudi protestovalo je u nekoliko gradova Haitija, tražeći ostavku predsednika Mišela Martelija i kritikujući SAD.

Oni smatraju da se Sjedinjene Američke Države mešaju u unutrašnja pitanja njihove zemlje.

Demonstranti su se u prestonici Port o Prensu okupili ispred zgrade američke ambasade, protestujući zbog, kako kažu, mešanja SAD u stanje u njihovoj zemlji, javio je AFP.

Za to vreme, prilaz zgradi ambasade obezbeđivali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su pripadnici mirovnih trupa Ujedinjenih nacija i pripadnici policije za razbijanje demonstracija, koji su upotrebili suzavac kako bi potisnuli demonstrante.

Francuska agencija navodi da tokom protesta, međutim, nije bilo incidenata.

Demonstranti su izašli i na ulice drugih gradova u Haitiju.

U najsiromašnijoj državi zapadne hemisfere proteklih nedelja su sve češći protesti protiv vlade, čiji učesnici, pored Martelijeve ostavke, traže i bolje životne uslove.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hiljade Haićana traži ostavku predsednika!

Izvor: Telegraf.rs, 29.Nov.2013

Demonstranti su se u prestonici Port o Prensu okupili ispred zgrade američke ambasade tražeći ostavku predsednika Mišela Martelija

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.