HVATAJU VOZ ZA SRBIJU: U Makedoniju za tri dana ušlo 3.600 izbeglica!

Izvor: Kurir, 18.Avg.2015, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HVATAJU VOZ ZA SRBIJU: U Makedoniju za tri dana ušlo 3.600 izbeglica!

SKOPLJE - U Makedoniju je u poslednja tri dana ušlo preko 3.600 migranata, javljaju makedonski mediji.

Na stotine migranata stalno pristiže na Železničku stanicu u Đevđeliji, gde se ukrcavaju u voz za Srbiju. Prema podacima MUP-a u poslednja tri dana 3696 migranata je registrovano kao potencijalne izbeglice u Makedoniju. Od njih je, kao se navodi, samo šestoro zatražilo azil.

Najbrojnije su izbeglice iz Sirije - 3.529, iz Iraka ih je bilo 70, iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Plestine 41, dok su ostali iz drugih zemalja. Na ulasku u Makedoniju migranti se registruju kao potencijalne izbeglice i na taj način dobijaju dokument sa kojim mogu slobodno da putuju po zemlji 72 sata, posle čega moraju ili da zatraže azil da napuste Makedoniju.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

U Makedoniju za tri dana ušlo 3600 izbeglica

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Avg.2015

U Makedoniju je u poslednja tri dana ušlo preko 3600 migranata, javljaju makedonski mediji...Na stotine migranata stalno pristiže na Železničku stanicu u Ðevđeliji, gde se ukrcavaju u voz za Srbiju...Prema podacima MUP-a u poslednja tri dana 3696 migranata je registrovano kao potencijalne izbeglice...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.