HVALE SE BOMBARDOVANJEM SRBIJE: Jeziva reklama američke FABRIKE SMRTI, zaradili milijarde na UBIJENIM CIVILIMA

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2020, 17:07

HVALE SE BOMBARDOVANJEM SRBIJE: Jeziva reklama američke "FABRIKE SMRTI", zaradili milijarde na UBIJENIM CIVILIMA

"Duh" dobija naslednika.

Gigant odbrambene industrije, američka kompanija "Nortrop Gruman", izazvala je buru u celom svetu reklamom u kojoj se hvali svojim ubitačnim proizvodima.

Kompanija koja je najpoznatija po stelt bombarderima i izviđačkim dronovima je jedan od najvećih proizvođača oružja na svetu, a njihovi prihodi samo tokom 2019. godine su bili veći od 34 milijarde dolara.

U svojoj reklami oni hvale performanse stelt bombardera B-2, i navode >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da su njihovi avioni odigrali ključnu ulogu u svakom ratu koji su Amerikanci vodili još od 90-ih godina.

B-2 "Duh" je svoje prve bombe izbacio upravo tokom NATO agresije na našu zemlju 1999. godine. Šest aviona ovog tipa je letelo svaki dan iz baze u Misuriju ka Srbiji, u misijama koje su trajale i po 30 sati. Iz "Nortrop Grumana" napominju da su avioni ovog tipa uništili 33% svih ciljeva na teritoriji SR Jugoslavije, između ostalog uključujući i ambasadu NR Kine.

Uz pratnju zlokobne muzike na sintisajzerima, iz "Nortrop Grumana" nam objašnjavaju da njihovi stelt bombarderi mogu da unište mete na bilo kojoj tački na planeti, i hvale se ubitačnim naoruđžanjem koje mogu da nose.

Na stranu to što se ubijanje ljudi predstavlja kao nešto vredno hvale, iz te "kompanije smrti" sa ponosom nastavljaju: "kada SAD krene u rat, B-2 ide prvi - tako je bilo i u Iraku, Avganistanu, Srbiji i Libiji".

Zatim podsećaju da je u januaru 2017. godine, B-2 bombardovao "terorističke" ciljeve u Libiji, iako zaboravljaju da pomenu da je baš njihovom intervencijom 2011. godine Libija pretvorena u propalu, džihadističku državu.

Na kraju snimka oni skreću pažnju na svoj novi avion - B-21 "Rejder", koji će zameniti B-2, i obećavaju da će ta letelica imati još naprednije kapacitete. Novi avion će svoj prvi leto obaviti u decembru 2021. godine, a vazduhoplovstvo SAD će kupiti najmanje 100 komada.

B-2 "Duh" je poznat po svojoj basnoslovnoj ceni, pa tako jedan aparat ovog tipa košta više od 2 milijarde, dok sat vremena leta košta 135.000 dolara. Nortop Gruman je napravio 21 avion B-2 između 1987. i 2000. godine, a za naslednika B-21, obećavaju da će biti mnogo jeftiniji, i koštaće 564 miliona dolara po avionu.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.