HVALA VAM, BRAĆO SRBI! Fotografija zapalila društvene mreže, srpsko-grčko prijateljstvo na delu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2021, 17:32

"HVALA VAM, BRAĆO SRBI!" Fotografija zapalila društvene mreže, srpsko-grčko prijateljstvo na delu (FOTO)

U požarima je najteže pogođeno ostrvo Evija

Grčka, u kojoj požari besne danima, dobila je pomoć i od Srbije.

Naši vatrogasci su se, zajedno sa grčkim, borili protiv vatrene stihije u prvim linijama protivpožarne odbrane.

Hiljade ljudi evakuisano je iz svojih domova u Grčkoj zbog vatrene stihije koja bukti već osam dana. Više od 150 požara koje je izazvao najjači toplotni talas u poslednjih 30 godina do sada su progutali hiljade hektara šuma. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Najteže je pogođeno grčko ostrvo Evija, gde je samo do srede izgorelo više od 2.000 hektara zemljišta i šuma.

Brother for brother!! 👨‍🚒🇬🇷🇷🇸👨‍🚒 Greek and Serbian firefighters from the first line of fire defense! Picture after a...

Posted by HELLASERBIA on Monday, 9 August 2021

U vatrenoj stihiji stradale su životinje, izgorele su kuće i magacini, kao i proizvodni pogoni.

Vatrogasci se neprekidno bore sa vatrenom stihijom, a na gašenju požara anagažovano je i više desetina letelica, među kojima ima i helikoptera iz Srbije.

Naši vatrogasci su već uveliko na terenu i pomažu kolegama u ugroženim područjima na Eviji. Iz Grčke stižu potresni snimci naših vatrogasaca koji se nalaze u grotlu požara, ali i fotografije na kojima su u zagrljaju grčkih kolega, koji su im veoma zahvalni što su priskočili u pomoć.

Srpskim vatrogascima veoma su zahvalni i građani Grčke, što se može videti u komentarima na društvenim mrežama. Ispod fotografije grčkog i srpskog vatrogasca nizali su se komentari zahvalnosti: "Srbi, vi ste divan narod", "Hvala, braćo", "Uvek tu kad treba", "Beskrajno vam hvala što ste sa nama u ovim teškim trenucima"...

Klimatske promene i učestale katastrofe koje su zahvatile svet, samo su početak lavine promena do kojih je globalno zagrevanje dovelo i sa kojima ćemo jedino zajedničkim snagama moći da se borimo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.