HVALA MU ŠTO PODRŽAVA NAŠ SUVERENITET I TERITORIJALNI INTEGRITET: Vučić dočekao predsednika Ugande: Afrika postaje jedno od najvećih i najvažnijih tržišta na svetu

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2023, 12:47

"HVALA MU ŠTO PODRŽAVA NAŠ SUVERENITET I TERITORIJALNI INTEGRITET": Vučić dočekao predsednika Ugande: Afrika postaje jedno od najvećih i najvažnijih tržišta na svetu

Predsednik Vučić dočekao predsednika Ugande.

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, dočekao je danas predsednika Republike Ugande, Joverija Kagutu Musevenija, koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji od 29. do 31. jula 2023. godine.

Tokom posete, predsednici Srbije i Ugande obratili su se privrednicima, a plenarni deo skupa moderirao je predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež.

Nakon završetka plenarnog dela, održane >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su prezentacije kompanija i predstavljene su mogućnosti saradnje između poslovnih zajednica dveju država.

Predsednik Vučić zahvalio je predsedniku Museveniju na poseti, naglašavajući da je ovaj susret od velike važnosti jer je poslednji put bio u Beogradu pre 36 godina. Tokom njihovog susreta, predsednik Vučić je naučio mnogo od predsednika Musevenija, koji ima ogromno iskustvo i pružio dragocen uvid u političku situaciju u Africi.

- Velika zahvalnost na poseti, predsednik je bio u Begradu pre 36 godina i tada ga je primio predsednik predsedništva Lazar Mojsov, reč je o čoveku koji ima ogromno iskustvo i mnogo sam naučio u direktnom razgovoru. On se izvandredno seća i disidentskog perioda i odnosa Milovana Đilasa prema Josipu Brozu. Od njega sam dosta naučio o trenutnoj političkoj situaciji u Africi i kojom brzinom napreduje. Hvala mu što se drži principa teritorijanog integriteta i podržava naš suverenitet, a mi isto činimo za njih.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Takođe, Vučić je istakao da je Uganda sa svojim rastom stanovništva i potencijalima postaje jedno od najvećih i najvažnijih tržišta na svetu. Dogovoreno je da se unapredi saradnja u poljoprivredi i drugim oblastima, uključujući odbranu.

Nakon potpisivanja niza bilateralnih sporazuma, predsednici su se obratili javnosti i izrazili zadovoljstvo zbog uspešnih razgovora i obnovljene veze između Srbije i Ugande. Museveni je podsetio na dobre odnose koje su imali s bivšom Jugoslavijom i maršalom Titom te pohvalio učešće srpskih kompanija, posebno Energoprojekta, u obnovi i izgradnji Ugande.

Ova poseta bila je prilika za jačanje ekonomske saradnje između dveju zemalja i obećanje da će se nastaviti raditi na daljem unapređenju odnosa i povezivanju privrednih subjekata u budućnosti. Predsednik Vučić takođe je dobio poziv za prisustvovanje samitu nesvrstanih u Ugandi, što je dodatni korak ka produbljivanju veza između Srbije i Ugande.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čadež: Otvoreno novo poglavlje u saradnji Ugande i Srbije

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 30.Jul.2023

BEOGRAD – Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je danas, na otvaranju poslovnog susreta Srbija-Ugande, da je veoma važno da se uspostavi saradnja sa Ugandom, pre svega zato što je veliko tržište i jedno je od najbrže rastujućih u Africi. Čadež je kazao da se posetom predsednik...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.