HVALA DRŽAVI SRBIJI Hodočasnici opisali kroz kakav su pakao prošli u Izraelu: U trenutku kad smo stigli na aerodrom ONI SU GAĐALI

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Okt.2023, 21:31

"HVALA DRŽAVI SRBIJI" Hodočasnici opisali kroz kakav su pakao prošli u Izraelu: U trenutku kad smo stigli na aerodrom ONI SU GAĐALI

Dr Tomislav Kostić je sa grupom hodočasnika krenuo put Jerusalima, ali ih je po povratku zadesilo ratno stanje koje poslednjih dana potresa svet

Dok smo se približavali aerodromu, čule su se sirene a onda i eksplozije. Uveli su nas u sklonište i u tom momentu bilo je jasno šta se dešava, počinje priču za medije dr Tomislav Kostić, direktor Klinike za kardiovaskularne bolesti UKC Niš.

Naime, dr Kostić je sa grupom hodočasnika krenuo put Jerusalima, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali ih je po povratku zadesilo ratno stanje koje poslednjih dana potresa svet.

Snimci otetih ljudi, žena, devojaka, dece uznemirili su svet, te se svi nadaju da će se ova noćna mora uskoro okončati.

- To je bila grupa hodočasnika na čelu sa vladikom niškim Arsenijem i vladikom timočkim Ilarionom, bilo je nas oko 80. Nakon prve te ture hadžiluka u Jerusalimu i nakon obilaska svih svetinja, mi smo trebali da se vratimo nazad a deo grupe, je krenuo put Egipta. Ni slutili nismo šta će se desiti - priča dr Kostić

Tura od osam dana pretvorila se u dramu, koja se srećom za naše ljude dobro završila, i oni su se bezbedno vratili u Srbiju.

Tu su bili maturanti niške Bogoslovije. Kada je posle obilaska trebalo da se vratimo nazad u tom momentu kreće sve. Naš hotel je bio smešten u Vitlajemu, to je palenstinski deo teritorije, morali smo da prođemo sve te njihove kontrole i nije bilo prijatno. U tom trenutku kada je proglešeno vanredno stanje bilo je zaista teško. I onda smo satima izlazili iz Palestine, pitali se da li lete avioni ili ne, šta će se dalje dešavati? U trenutku kada smo stigli na aerdrom oni su gađali, što se vidi na onim snimcima kada su ljudi bežali sa aerodroma - kaže dr Kostić.

Kako kaže, i sam se nada da će sukobi u Izraelu biti okončani  te da će se situacija smiriti.

-Ovaj put pamtiću zauvek, u svakom pogledu. Tu su bila deca, bile su starije žene,nije bilo svejedno dok su gađali dok smo prilazili, ali hvala Bogu to se završilo dobro i stigli smo. Ova deca koja su bila sa nama su zaista dvina i hrabra, mislim na maturante. U svakom slučaju veliko iskustvo, ali nadajmo se da će biti okončano što pre. Niko nije ni slutio šta će nas zadesiti, ali opet kažem, važno je da smo stigli živi i zdravi i da se to smiti što se dešava - dodaje dr Kostić.

Kako dodaje zahvalnost duguje državi Srbiji i svima koji su pomogli da se bezbedno vrate u svoju zemlju i svojim porodicama.

- Zahvalnost dugujemo Vladi Srbije, predsedniku Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić, Ministarstvu spoljnih poslova, našem partrijarhu Porfiriju, jer zaista smo sve kontaktirali. Svim dobrim prijatelja Grada Niša koji su bili uključeni u sve ovo - poručuje dr Kostić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ispovest niškog kardiologa koji je bio među hodočasnicima u Izraelu: Bilo je dramatično na aerodromu, rakete su padale oko nas (VIDEO)

Izvor: 24sedam.rs, 10.Okt.2023, 17:03

Direktor Klinike za kardiologiju UKC Niš prof. dr Tomislav Kostić opisao besanu noć koju je proveo sa još 54 hodočasnika na izraelskom aerodromu “Ben Gurion”

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.