HUTI RASPALILI PO MARIBU, MRTVE JOŠ UVEK BROJE: Jemenski grad zasut raketama, Saudijci gube tlo pod nogama

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jun.2021, 19:22

HUTI RASPALILI PO MARIBU, MRTVE JOŠ UVEK BROJE: Jemenski grad zasut raketama, Saudijci gube tlo pod nogama

Napad je bio usmeren na okupljanje snaga Koalicije koju predvodi Saudijska Arabija u gradu Maribu

Huti (Ansaralah) su lansirali četiri balističke rakete i bespilotnu letelicu samoubicu na centralni jemenski grad Marib, koji drži koalicija predvođena Saudijskom Arabijom i njeni saveznici.

Krilo jemenske vojske podržano od Saudijske Arabije saopštilo je za televiziju "Al-Arabija" da su projektili pali na stambena naselja. Jedan od projektila pao je u blizini >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zatvora u Maribu, dok je drugi pogodio tržni centar.

Prema "Al-Arabiji", petoro ljudi je ubijeno u napadu. Broj poginulih verovatno će porasti u narednih nekoliko sati jer je ranjeno na desetine ljudi.

U međuvremenu, izvor blizak Hutima rekao je za televiziju "Al-Majadin" da je napad bio usmeren na okupljanja snaga Koalicije koju predvodi Saudijska Arabija u gradu Maribu.

Ovo je bio drugi takav napad na grad Marib tokom meseca. Petog juna, projektil, koji su navodno lansirali Huti, pogodio je benzinsku pumpu u naselju Ravda. Ubijena je 21 osoba.

Huti i njihovi lokalni saveznici već tri meseca vode veliku kopnenu ofanzivu protiv snaga koje podržava Saudijska Arabija u Maribu. Jemenska grupa želi da zauzme grad i obližnja naftna postrojenja.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.