HUTI ISPALILI PROJEKTILE NA BRITANSKI TANKER: Pljušte opasne pretnje, drama u Crvenom moru ne jenjava

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2024, 10:04

HUTI ISPALILI PROJEKTILE NA BRITANSKI TANKER: Pljušte opasne pretnje, drama u Crvenom moru ne jenjava

Drama u Crvenom moru.

Pokret Ansar Alah (Huti) u severnom Jemenu saopštio je da je napao britanski tanker u Crvenom moru, prenosi Rojters pozivajući se na portparola vojske Huti Jahju Sariju, prenose RIA novosti.

- Jemenski Huti su ispalili projektile na britanski tanker Poluks u Crvenom moru - navodi se u izveštaju.

Pokret Ansar Alah (Houthi) u severnom Jemenu, koji kontroliše veći deo jemenske obale Crvenog mora, ranije je upozorio na svoju nameru >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da napadne sve brodove povezane sa Izraelom, pozivajući druge zemlje da povuku svoje posade sa njih i da im ne prilaze na more. Jedan broj brodarskih kompanija odlučio je da obustavi transport kroz Crveno more.

Izvor:Srbija Danas/Novosti

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

NOVA DRAMA U CRVENOM MORU Huti: Britanski tanker direktno je pogođen projektilom

Izvor: Blic, 17.Feb.2024

Jemenski pobunjenici Huti ispalili su projektile na britanski tanker "Poluks" u Crvenom moru, a portparol te militantne grupe Jahja Sarea tvrdi da je brod direktno pogođen.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.