HULIGANI UNIŠTAVAJU NOVOGODIŠNJU RASVETU: U gradu oštećeni ukrasi u vrednosti 100.000 evra!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Dec.2018, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HULIGANI UNIŠTAVAJU NOVOGODIŠNJU RASVETU: U gradu oštećeni ukrasi u vrednosti 100.000 evra!

Kada se sabere ukupna šteta i devastiranje ukupna šteta prevazilazi 100.000 evra

U beogradskom parku Tašmajdan danas je u ranim jutarnjim satima primećeno da su već peti put oštećeni novogodišnji ukrasi, saopštilo je danas JKP "Javno osvetljenje".

- Ovaj put su razmere štete tolikog obima da je očigledno da je u pitanju organizovana kriminalna grupa. Ova grupa očigledno sa namerom oštećuje novogodišnje ukrase i ugrožava bezbednost građana - navodi se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u saopštenju.

Podseća se da je u parku Tašmajdan 9. novembra sklonjeno sa jedne staze oko 20 ukrasa, 13. novembra iskrivljen i oštećen ukras, kao i da je 17. decembra oštećeno i isečeno oko 26 ukrasa. Ekipa JKP "Javno osvetljenje" je 18. decembra zatekla NN lice kako seče ukrase oko 11 sati, navodi se i dodaje da je noć 22. na 23. decembar totalno uništeno oko 19 ukrasa prilikom čega je pričinjena šteta od oko četiri miliona dinara.

U saopštenju se podseća i da su novogodišnji ukrasi oštećeni i na drugim lokacijama u Beogradu.

- "3d lavirint" na obilićevom vencu je udaren i oštećen 3. novembra i 9 novembra, 14 novembra je isečena i oštećena "3d kočija" na Slaviji, a 26. novembra isečen i oštećen "3d svetleći autobud" u parku Manjež - ističe se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je o svim ovim slučajevima obavešten MUP i da su podnete krivične prijave protiv NN lica Prvom osnovnom tužilaštvu.

- Kada se sabere ukupna šteta i devastiranje, kao i radno angažovanje radi otklanjanja opšte opasnosti po bezbednost građana, ukupna šteta prevazilazi 100.000 evra po čemu je jasno da je u pitanju krivično delo - organizovano zločinačko udruživanje - piše u saopštenju.

Osim ovih ozbiljnijih slučajeva, bilo je i onih sa manjim štetama, navodi se i dodaje da su oštećeni "3d čarobna kućica" i "3d lilihip" u parku Mitićeva rupa, dok je parku Manjež valjan po snegu i šutiran "3d polarni medved".

BONUS VIDEO: SMEHOTRES NA PUMPI: Devojka je uporno pokušavala da natoči gorivo u TESLU - a onda je došao i pumpadžija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.