HTV CENZURISAO EMISIJU LATINICA O PRIVATIZACIJAMA

Izvor: Kurir, 13.Jan.2011, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HTV CENZURISAO EMISIJU "LATINICA" O PRIVATIZACIJAMA

ZAGREB - Hrvatska televizija do daljeg je odlažila za večeras najavljeno emitovanje emisije "Latinica" autora Denisa Latina s temom "Zločini privatizacije ne zastarevaju" na zahtev advokata koji zastupa "Jadran filma".

Advokatsko društvo Miljević i partneri obratilo se HTV-u u ime njihove stranke "Jadran filma" i upozorilo da bi se emitovanje večerašnje "Latinice" moglo shvatiti kao pokušaj nanošenja teške štete "Jadran filmu" i pokušaj difamacije "Jadran filma" a kako bi ta >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << firma bila onemogućena u završetku započetih poslova, navodi se u saopštenju HTV-a.

"Jadran film" u ovom momentu ugovara i završava nekoliko velikih ugovora, na kojima upravo radi i smatra da bi ovo bila javna haranga koja bi mogla direktno ugroziti ili odgoditi te poslove i dovesti u pitanje stotine ljudi čije egzistencije o tome zavise", navodi se u saopštenju.

"Po tvrdnjama advokatskog društva "Miljević i partneri", objavljivanjem ovakve emisije nastupila bi za "Jadran film" i čelnog čoveka Vinka Grubišića šteta velikih razmera, a došlo bi i do teške povrede prava", saopštila je televizija, koja je emitovanje "ovako pripremljene i montirane emisije" otkazala na zahtev advokata Veljka Miljevića koji zastupa "Jadran film".

U slučaju prikazivanja emisije, pravna osoba HTV, odnosno HRT, bila odgovorna prema Zakonu o odgovornosti pravnih lica za krivična dela i to kroz ostvarenje krivičnih dela od strane odgovornih osoba.

Takođe bi postojala i građansko-pravna odgovornost glavnog urednika i izdavača prema Zakonu o medijima, navodi se u saopštenju.

"Hrvatska televizija, uvažavajući tvrdnje advokata, zastaje do daljnjeg s emitovanjem pripremljene emisije", ističu u HTV.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.