HTEO DA ZAPALI INFUZIJU, PA IZAZVAO POŽAR: Evo gde i kako je izbila vatra!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2023, 16:03

HTEO DA ZAPALI INFUZIJU, PA IZAZVAO POŽAR: Evo gde i kako je izbila vatra!

Požar je lokalizovan pravovremenom reakcijom medicinskog osoblja Klinike.

 U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, na odeljenju pulmologije, izbio je požar koji je izazvao jedan pacijent, saopšteno je danas iz UKC RS.

Pacijent star 68 godina izazvao je požar na četvrtom spratu Centralnog medicinskog bloka Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Kako se saznaje, radi se o pacijentu sa teškom malignom bolešću koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je pokušao da zapali fiksator-vezalicu od infuzije i tom prilikom je došlo do zapaljenja bolničke posteljine.

- Požar je lokalizovan pravovremenom reakcijom medicinskog osoblja Klinike i vatrogasnog odeljenja UKC Republike Srpske i sve je prošlo bez težih posledica po lica i sa manjom štetom po imovinu - dodaju iz UKC.

Prema rečima dr Mladena Duronjića, načelnika Klinike za pulmologije, pacijent je zadobio opekotinu ruke i adekvatno je zbrinut.

- Osoblje UKC Republike Srpske postupilo je prema svim internim pravilima, a protivpožarni sistem reagovao je pravovremeno čime je izbegnuta veća šteta po pacijente i inventar, a slučaj je prijavljen nadležnim organima - rekao je Duronjić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.