HTEO DA POBEGNE OD ŽENE PA OPLJAČKAO BANKU: Sud ga osudio na kaznu kućnog zatvora

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Feb.2021, 09:05

HTEO DA POBEGNE OD ŽENE PA OPLJAČKAO BANKU: Sud ga osudio na kaznu kućnog zatvora

Muškarac iz Kanzasa opljačkao banku samo da bi dobio zatvorsku kaznu i da ne bi morao da bude kod kuće sa ženom

Jedan muškarac iz američke države Kanzas opljačkao je banku pre pet godina jer je hteo da pobegne od žene. Međutim, nije računao da će kazna još više pogoršati njegovu "situaciju", naime dobio je - kućni zatvor, piše Independent.

Lorens Džon Ripli je 2016. godine, u dobi od 70 godina, samo jednog dana ušao u banku u Kanzasu i to u neposrednoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << blizini policijske stanice. Uz pretnju pištoljem zatražio je od službenika banke da mu predaju novac.

Pre nego je otišao u banku kod kuće je ostavio poruku za svoju ženu u kojoj je napisao da je bi radije bio u zatvoru nego kod kuće sa njom.

Službenici banke su mu, nakon pretnje pištoljem, predali oko 3.000 dolara a Ripli je mirno sačekao policiju da dođe. Kasnije su njegovi advokati tvrdili da ima ugrađene bajpasove te da pati od depresije koju niko nije dijagnostikovao.

Sa suprugom, od koje je želeo da pobegne kako je tvrdio, ima četvoro dece i živeli su mirnim životom. Advokat koji  ga je branio tvrdio je da je pljačka njegovog klijenta "poziv u pomoć".

Na suđenju su ga čak podržali i predstavnici banke koju je opljačkao, tražeći da mu sudija izrekne blažu kaznu. Ripli je tokom suđenja tražio medicinsku pomoć zbog mentalne bolesti, tvrdeći da nije "onaj stari" i da se ne oseća dobro.

Pretilo mu je 37 meseci zatvora po lokalnom zakonu ali je ipak osuđen na kućni zatvor. Ujedno mu je izrečena i kazna od 50 sati društveno korisnog rada, a morao je i da plati banci 227 dolara jer su na dan pljačke morali da puste radnike ranije kući.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.