HTELA SAM DA JE DRŽIM ZAKLJUČANU U SOBI Majka devojčice iz OŠ Vladislav Ribnikar otkriva svoje strahove i šta škola nudi đacima

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2023, 16:33

"HTELA SAM DA JE DRŽIM ZAKLJUČANU U SOBI" Majka devojčice iz OŠ "Vladislav Ribnikar" otkriva svoje strahove i šta škola nudi đacima

Kabinet za istoriju, poprište masakra, će najverovatnije zauvek zatvoriti.

Škola nam je stvarno izašla u susret, ljudski. Profesori iz predmeta koji će se polagati na predstojećoj maloj maturi, ponudili su deci da odu u park i da tamo drže časove, ako će im tako biti lakše, kaže Mina Zirojević, mama jedne osmakinje i članica Saveta roditelja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", koja će se još digo oporavljati od masakra i ubistva osam đaka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i čuvara.

- Nina kaže da su učenicima i roditeljima ponuđene bukvalno sve opcije. Većina naše dece, osmaka, hoće da ide u školu - kaže ova majka.

Ipak, svesna je da ima dece i roditelja koji drugačije razmišljaju, pa prosto nije izvesno koliko će se dece vratiti u klupe od srede.

Mina iskreno priča o svom strahu i želji da zaštiti ćerku.

- Htela sam da je držim zaključanu u sobi do 65. godine, ali ne vredi. Ja mogu da teram po svom, ali objašnjenje koje sam dobila od svoje ćerke je potpuno adekvatno: "Želimo da ovo prežalimo zajedno sa našim učiteljima i drugarima. Ne želimo da zaboravimo, želimo tu da dođemo, tako je nama lakše." Ja joj kažem, ali proći ćeš gde je taj Dragan (ubijeni čuvar) vas dočekivao svakog jutra sa osmehom, ona odgovara, ali mi želimo da ga sećamo i da ga tu oplačemo - objašnjava Mina i dodaje da će u sredu čekati ukoliko njena ćerka ipak bude poželela da se ranije vrati iz škole.

Ona naglašava da će đacima osmog razreda biti saopšteno i kakve ocene bi trebalo da im budu zaključene.

- Ako ne žele oni ne moraju da idu, ako žele mogu da poprave ocenu tako što će otiću u školu ili, na primer, park. Ne znam šta bi više moglo da se uradi - kaže Mina i objašnjava da đaci ukoliko ne budu dolazili na nastavu neće dobijati neopravdane časove i dodaje:

- Insistirali su da se đaci vrate tempom koji hoće. Učitelji su i lično pogođeni. Tu je i ta razredna koja sada treba da isprati sedmi i čitav osmi razred bez ubijenih đaka.

Dodaje i da će se kabinet za istoriju, poprište masakra, najverovatnije zauvek zatvoriti.

- Bilo je predloga da deca ne idu u školu do septembra, pošto škola treba da se renovira da se to svakako uradi u ovom letnjem periodu. Ipak, najkritičnije je u odeljenjima u kojima se neko od đaka neće vratiti i odeljenju u koje ide sestra ubice - navodi Mina Zirojević.

Sve vesti o nezapamćenoj tragediji u Beogradu pročitajte OVDE

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.