HTC menja ime novog telefona

Izvor: Blic, 07.Mar.2011, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HTC menja ime novog telefona

Kompanija HTC naišla je na mali problem nakon što je predstavila jedan od novih telefona na Svetskom mobilnom kongresu u Barseloni.

Naime model ChaCha iz dva razloga će promeniti ime kada bude počeo da se prodaje na tržištu u zemljama gde preovladava španski jezik.

Prvi je to što je HTC tužen od strane kompanije ChaCha Search Inc zbog povrede autorskih prava, dok je drugi razlog to što ChaCha na španskom jeziku znači sluga, koja u određenim slučajevima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ima pogrdno i vulgarno značenje.

Zbog toga će se ovaj telefon u tim zemljama zvati HTC ChaChaCha.

Inače ovo je jedan od telefona koji ima posebno optimizovani taster kojim automatski postavljate svaki sadržaj na društvenu stranicu Facebook.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.