HRW: Filipinska policija podmetala dokaze

Izvor: B92, 02.Mar.2017, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HRW: Filipinska policija podmetala dokaze

Manila -- Organizacija Hjuman rajts voč optužila je filipinsku policiju da je falsifikovala dokaze da bi opravdala ubistva u okviru kampanje protiv trgovine narkoticima.

Tokom te kampanje stradalo je više od 7.000 ljudi, ukazujući na odgovornost predsednika Rodriga Dutertea.

U izveštaju HRW-a se navodi da su Duterte i drugi zvaničnici u tom ratu protiv narko-dilera podsticali ubistva koja bi mogla da predstavljaju zločine protiv čovečnosti.

Policajci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su, navodi HRW, sprovodili vansudska ubistva osoba osumnjičenih za povezanost s narkoticima, a zatim lažno tvrdili da su to činili u samoodbrani, podmećući žrtvama pištolje ili drogu.

HRV predlaže da UN pokrenu nezavisnu istragu da bi se utvrdilo ko je odgovoran.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

HRW: Filipinska policija podmetala dokaze da opravda ubistva

Izvor: N1 televizija, 02.Mar.2017

Organizacija Hjuman rajts voč (Human Rights Watch - HRW) optužila je filipinsku policiju da je falsifikovala dokaze da bi opravdala ubistva u okviru vladine kampanje protiv trgovine narkoticima, tokom koje je stradalo više od 7.000 ljudi, ukazujući na odgovornost predsednika Rodriga Dutertea...U...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.