HRVATSKOJ NEDOSTAJE RESPIRATORA, MINISTAR SE NE SEKIRA: Ako zdravstveni sistem pukne, podneću ostavku

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Nov.2020, 15:19

HRVATSKOJ NEDOSTAJE RESPIRATORA, MINISTAR SE NE SEKIRA: "Ako zdravstveni sistem pukne, podneću ostavku"

Hrvatska ima 800 respiratora

 Ministar zdravlja Hrvatske Vili Beroš izjavio je danas da nema utisak da je hrvatski zdravstveni sistem pukao, a ako se to desi podneće, kaže, ostavku.

Beroš je komentarisao proteste zaposlenih u KB Dubrava, koji se protive odluci kojom je ta bolnica postala iskjučivo za lečenje kovid pacijenata.

Zaposleni tvrde da u toj bolnici nema uslova za lečenje kovid bolesnika, a Beroš pita šta je alternativa.

- Sve >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << one koji protestuju pitam koja je alternativa... Ja nemam utisak da je sistem krahirao, ako se to desi ja ću podneti ostavku - rekao je Beroš novinarima na vanrednoj konferenciji za novinare.

Tvrdi da i da postoji vrlo jasan plan hospitalizacije kovid pacijenata sa različitima simptomima u različitim centrima.

Na opasku da bolesnici u KB Dubrava leže po hodnicima, Beroš je rekao da je pitao nadležne u toj bolnici o tome i da su mu rekli da "uslovi možda nisu najprimereniji, ali da nikom ništa ne fali".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.