HRVATSKI PREDSEDNIK ISKOMANDOVAO GENERALIMA POVLAČENJE! Milanović ogorčen ustaškim pozdravom izdao vrhovnu naredbu(FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2021, 12:48

HRVATSKI PREDSEDNIK ISKOMANDOVAO GENERALIMA POVLAČENJE! Milanović ogorčen ustaškim pozdravom izdao vrhovnu naredbu(FOTO/VIDEO)

Zoran Milanović, hrvatski predsednik, izrevoltiran ustaškim obeležjima na skupu u Zadru, iskomandovao povlačenje generala i načelnika Generalnog štaba sa obeležavanja godišnjice

Predsednici država u mirnodopsko vreme nemaju često priliku komandovati vojskom, ali hrvatski predsednik Milanović danas je učinio izuzetak koji je uzburkao tamošnju javnost. Zbog ustaškog pozdrava, iskomandovao je generalima svoje vojske da se povuku sa skupa u Zadru.

Kabinet hrvatskog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predsednika potvrdio je da je Zoran Milanović napustio obeležavanje godišnjice vojno-policijske akcije Maslenica u Zadru zbog ustaških simbola.

Prethodno je Milanović u telefonskom razgovoru premijera Andreja Plenkovića, kako se navodi, upozorio da je neprihvatljivo da, prema zvaničnom protokolu obeležavanju te godišnjice prisustvuju osobe sa ustaškim obeležjima, saopšteno je iz njegovog kabineta.

U saopštenju se navodi da je Milanović došao jutros u Zadar, a nakon što je uočeno da se među učesnicima obeležavanja godisnjice nalaze i osobe sa ustaškim obeležjima i pozdravom "Za dom spremni", pozvao je premijera Plenkovića i odlučio da se vrati u Zagreb.

U Zadru se obilježava 28. godišnjica vojno-redarstvene operacije Maslenica. Predsjednik Zoran Milanović nije sudjelovao u protokolu jer je njegovo osiguranje uočilo dvije osobe koje na sebi imaju ustaška obilježja i dojavilo mu. https://bit.ly/3p9IuJY

Posted by HRT Vijesti on Friday, January 22, 2021

- Budući da je nakon toga utvrđeno da i prema službenom protokolu obeležvanja učestvuju osobe koje na sebi imaju ustaška obeležja i pozdrav, predsednik Republike otkazao je učešće u programu - navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da su se, po naređenju Milanovića kao vrhovnog komandanta, nakon prvog dela svečanosti iz programa obeležavanja povukli načelnik Glavnog štaba OSRH admiral Robert Hranj i svi vojni komandanti.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik otkazao je sudjelovanje na obilježavanju VRO Maslenica nakon što su neki od sudionika u službenom protokolu nosili ustaška obilježja. pic.twitter.com/ZTcBvicUXT

— Ured predsjednika RH (@Ured_PRH) January 22, 2021

Hrvatski predsednik je to isto uradio i u maju prošle godine u Okučanima, kada je zbog ustaških simbola napustio obeležavanje godišnjice vojno-policijske akcije Bljesak.

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović na isteku prve godine mandata prvi put je upotrebio svoja ustavna ovlašćenja i zapovedništvo nad Oružanim snagama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.