HRVATSKI MIG-21 SE SRUŠIO TOKOM OBUKE! Pronađen i drugi pilot - oglasilo se Ministarstvo odbrane

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2022, 17:41

HRVATSKI MIG-21 SE SRUŠIO TOKOM OBUKE! Pronađen i drugi pilot - oglasilo se Ministarstvo odbrane

Oba pilota aviona MiG, koji se danas srušio kod Slatine oko 14 sati, pronađena su.

Ranije danas vlasti su uspele da stupe u kontakt sa prvim pilotom i pronađu ga, mada nije poznato u kakvom je stanju. U međuvremenu je pronađen i drugi pilot. On je živ, ali ima povrede noge.

Prema prvim informacijama do nesreće je došlo tokom obuke pilota. Nezvanično do nesreće je došlo nakon što je na letelici otkazao motor, ali zvaničnih potvrda nema.

Povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << avionske nesreće oglasilo se i Ministarstvo odbrane Hrvatske.

- Avion Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva MIG-21 tokom planske obuke u utorak 6. decembra 2022. godine oko 14.00 časova srušio se na području kod Slatine u Virovitičko-podravskoj županiji. Preduzete su sve mere i radnje u cilju pronalaska i spaavanja posade - saopštilo je Ministarstvo obrane.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srušio se hrvatski MiG-21, oba pilota pronađena i u stabilnom stanju

Izvor: Radio 021, 06.Dec.2022

Piloti aviona Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva MiG-21 dvoseda, koji se srušio tokom planske trenažne aktivnosti u kod Slatine, uspešno su se katapultirali i prizemljili.

Nastavak na Radio 021...

Hrvatski ministar odbrane: Pad "miga 21" pokazao da je vojska spremna na izazovne zadatke

Izvor: RTS, 06.Dec.2022

Ministar obrane Mario Banožić izjavio je da su na svu sreću obojica pilota pronađena živa a incident je pokazao spremnost Hrvatske vojske da uspešno obavlja svoje zadatke uprkos izazovnim trenucima i stanju opreme. . Hrvatski ministar Banožić potvrdio je  da su...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.