HRVATSKI FAŠISTI UDARILI NA VUČIĆA: Komšijskim medijima smeta izjava srpskog predsednika da je OLUJA ZLOČIN

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2020, 21:17

HRVATSKI FAŠISTI UDARILI NA VUČIĆA: Komšijskim medijima smeta izjava srpskog predsednika da je "OLUJA" ZLOČIN

Hrvati napadaju predsednika Srbije jer govori da je 'Oluja' zločin, ali i zato što se usuđuje da iznosi istinu o Jasenovcu!?!

"Jutarnji list" čak poziva Srbe da glasaju za one kojima Zagreb veruje!?!

Proustaški režim u Zagrebu pokrenuo je dosad najprljaviju kampanju protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića!

U očigledno orkestriranoj medijskoj akciji juče su samo na portalu 'Jutarnjeg lista' u razmaku od dva sata objavljena dva teksta u kojima se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << otvoreno poziva na rušenje Vučića, a srpski birači se pozivaju da izaberu novog lidera, onoga u kojeg bi Zagreb imao poverenja!?!

Najpre se oglasio potpredsednik hrvatske vlade i ministar 'branitelja' Tomo Medved, koji je rekao da je 'srpskoj politici potreban preokret'!!

- Nažalost, i ove godine čuli smo neutemeljene poruke, iskrivljavanje istorije i i videli performanse iz Sremske Rače u režiji onih koji su sudelovali u agresiji na Hrvatsku. Poruke koje čujemo ovih dana nisu poruke civilizovane i evropske Srbije, ali svoj put oni određuju sami... Zbog svih nestalih hrvatskih branitelja i civila, i dalje želim da verujem da se preokret u politici službenog Beograda može dogoditi jer je on i te kako potreban kako bi se priznali zločini i kako bi nam se dostavili podaci o osobama nestalim u ratu. Ponovo ću istaći i pozvati Srbiju da im Hrvatska bude primer kako se treba suočiti sa izazovima, a ne stvarati nove razdore - licemerno je poručio Medved, kome očigledno strašno smeta to što je Srbija još jednom obeležila stradanje Srba, ali i to što predsednik Vučić uvek i u svakoj prilici otvoreno govori da je 'Oluja' zapravo strašan ratni zločin i najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata.

Nedugo posle Medveda, i hrvatski poslanik Bojan Glavašević usudio se da našoj državi deli lekcije iz demokratije i poštovanja ljudskih prava!!?

- Dijalog su svojevremeno uspostavili Ivo Josipović i Boris Tadić. Nijedan od njih dvojice nije imao ruke okrvavljene u ratu, niti je ratnim huškanjem dolivao ulje na lomaču nacionalne mržnje devedesetih... Dijalog nije teško uspostaviti s ljudima čiji životopis nije priča o konstantnim pokušajima gašenja dijaloga i profiterstva na ljudskoj agoniji. Ali kako razgovarati s čovekom koji i danas guši dijalog u vlastitoj zemlji i koji ratnog zločinca iz Vukovara Veselina Šljivančanina naziva prijateljem i dekretom ga postavlja u Glavni odbor svoje stranke, SNS-a?! Vučić od svojih stavova iz devedesetih nije odstupio ni milimetar, samo ih je umotao u celofan malo drugačije retorike. Svaki dijalog s takvim čovekom je unapred osuđen na propast, jer je s njegove strane neiskren... - konstatovao je Glavašević, a onda i nacrtao foto-robot političara iz Srbije po meri Zagreba:

- Možemo razgovarati s pojedincima i organizacijama iz Srbije, poput Aleksandre Jerkov i 'Žena u crnom', i podržavati ih. I, na kraju, možemo se nadati da će s vremenom na čelo Srbije opet doći neko s kim ćemo moći da radimo na pomirenju, iskreno i prijateljski, neko čija ruka nije nosila 'kalašnjikov' po okupiranom Sarajevu, i nije uprljana mržnjom - napisao je Glavašević, a preneo 'Jutarnji'.

Komentarišući sve ovo, predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta kaže da se u hrvatskim medijima već duže vreme vodi najcrnja kampanja protiv našeg državnog vrha, naročito protiv predsednika Vučića.

- Oni prave zamenu teza, pa pričaju da su pomirenje i bilo kakav napredak nemogući dok je Vučić na vlasti. Međutim, stvar je potpuno drugačija. To pomirenje će biti moguće tek kada se Hrvatska suoči sa svojom ustaškom prošlošću i tek kada prizna genocid nad Srbima u NDH. Tek kada se katolička crkva pokaje za genocid i kada Hrvatska odbaci ustašku Tuđmanovu politiku... Tek kada prestane da slavi zločinačku 'Oluju', odbaci lažni mit o tzv. velikosrpskoj agresiji i kazni sve nalogodavce i izvršioce zločina nad Srbima - jasan je Linta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.