HRVATSKA ŠOKIRANA Sanduci s ljudskim ostacima pronađeni na DEPONIJI SMEĆA

Izvor: Blic, 05.Mar.2017, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HRVATSKA ŠOKIRANA Sanduci s ljudskim ostacima pronađeni na DEPONIJI SMEĆA

Hrvatska je ovih dana potrešena bizarnim događajem na ostrvu Hvaru kada su u Opštini Stari Grad na deponiji smeća pronađeni raspadnuti mrtvački sanduci s posmrtnim ostacima više osoba.

Juče je izvršen policijski uviđaj kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do ovog impovizovanog 'groblja', odnosno zbog čega su sandući završili na đubrištu u naselju Malo Selo nadomak Staroga Grada.

Kako saznaje Jutarnji list, u petak oko 15 sati hvarska policija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << primila je od šokiranog građanina anonimnu dojavu da se na spomenutom smetlištu nalaze raspadnuti sanduci s posmrtnim ostacima. Prema neslužbenim informacijama, jedna Hvaranka angažovala je osobe da očiste grobnicu njene porodice. Očigledno se tokom 'čišćenja' naišlo na nekoliko prepreka, a jedna od njih bili su i sanduci s kostima u vrlo lošem stanju.

Da li je to 'čišćenje' bilo u skladu s propisima i po pravilima struke i uz odobrenje sanitarnog inspektora, pokazaće istraga. Iz PU splitsko-dalmatinske potvrdili su za Jutarnji list da je na otpadu u Starom Gradu napravljen uviđaj na osnovu te dojave i da su o nesvakidašnjem slučaju obavestili Državno tužilaštvo, sanitarnog inspektora i inspektora zaštite okoline.

Odbačene ljudske kosture preuzelo je pogrebno poduzeće Lovrinac, koje će ih odneti na odeljenje patologije splitske bolnice na obdukciju.

U hvarskim kuloarima sumnja je bačena na jednog od lokalnih grobara, ali postoje li 'propusti s njegove strane ili je ipak u pitanju besramna namera' tek bi trebalo da se utvrdi.

Vlasnica groba i njena porodica navodno potiču s područja Sućurja, a ovakav scenario nije im bio ni na kraj pameti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.