Izvor: B92, 18.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"HRVATSKA PREKO INTERPOLA TRAZI OKO 300 SRBA"

Banjaluka -- Direktor Interpola BiH Brane Pecanac izjavio je da je Hrvatska preko Interpola raspisala oko 300 poternica za licima srpske nacionalnosti koja su, prema istrazi policijskih organa Hrvatske, pocinila krivicno delo. "Njihova imena ne zelim da iznosim u javnost, jer ne zelim da im time dajem bitnost i znacaj. To su za mene iskljucivo kriminalci i u skladu s tom kvalifikacijom treba da budu tretirani", rekao je Pecanac.

Podsetimo da je sef hrvatske policije Sime Lucin, prilikom nedavne posete Beogradu, najavio da ce pravosudni organi u Zagrebu izvrsiti reviziju medjunarodnih poternica za Srbima, jer neke od njih nemaju pravno utemeljenje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.