HRVATSKA DANAS OBARA SVE REKORDE: Preko 6.300 zaraženih u poslednja 24 sata - ŠEST bolnica skoro skroz PUNO

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Nov.2021, 10:29

HRVATSKA DANAS OBARA SVE REKORDE: Preko 6.300 zaraženih u poslednja 24 sata - ŠEST bolnica skoro skroz PUNO

Bolnički kapaciteti na kovid odeljenjima su u nekim bolnicama gotovo već puni, tako da će biti potrebno proširivati odeljenja.

Bolnički kapaciteti na kovid odeljenjima su u nekim bolnicama gotovo već puni, tako da će biti potrebno proširivati odeljenja

U Hrvatskoj je u poslednja 24 sata, prema nezvaničnim informacijama, zabeleženo čak 6.310 novozaraženih osoba, prenosi HRT.

To je najveći broj novih slučajeva u jednom danu od početka epidemije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kod naših komšija.

Raniji neslavni rekord postavljen je 10. decembra 2020. godine kada je bilo 4.620 novih slučajeva.

Brojčano to izgleda ovako: u šest hrvatskih bolnica od 747 kreveta puno je 573, a od ukupnog broja respiratora, njih 367, trenutno se koristi 90.

U Zagrebu je juče oboren rekord dnevnog broja zaraženih, čak 1.371 osoba u protekla 24 sata dobila je pozitivan PCR test.

- Situacija nije dobra. Gledao sam jutros, slali su mi rezultate noćas. Dakle od 1.793 uzoraka, čak 1.007 je bilo pozitivno. To je 56 odsto, gotovo sam sto posto uveren da ćemo srušiti neslavni rekord za Zagreb od juče, a radilo se o brojci zaraženih od 1.373. Kada se sve zbroji, biće bitno više. Hrvatska će isto biti s velikim brojevima. Jesmo blizu plafona, ali plafon još nismo dostigli - rekao je Zvonimir Šostar, savetnik direktora Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr Andrija Štampar", gostujući u HRT-ovoj emisiji "Dobro jutro, Hrvatska".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rekordan broj zaraženih u Hrvatskoj od početka pandemije, bolnice pune

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Nov.2021

ZAGREB - U Hrvatskoj je posljednja 24 časa zabilježeno 6.310 zaraženih virusom korona, što je najveći broj u jednom danu od početka epidemije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

U Hrvatskoj rekordan broj novozaraženih: Čak 6.310 novih slučajeva

Izvor: Radio 021, 04.Nov.2021

U poslednja 24 sata u Hrvatskoj je zabeleženo 6.310 novih slučajeva zaraze virusom korona, što je najveći broj od početka epidemije.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.