HRVATI POČELI DA SLAVE OLUJU: Milanović već odlikovao zločince u Kninu

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2021, 22:46

HRVATI POČELI DA SLAVE OLUJU: Milanović već odlikovao zločince u Kninu

Na predaju odlikkovanja došao je iz hrvatske vlade samo ministar odbrane Mario Banožić

Predajom odlikovanja penzionisanim hrvatskim generalima u Kninu je večeras počelo obeležavanje 26.godišnjice "Oluje".

- Ovde smo večeras da se radujem svojim pobedama, a ne da likujemo nad tuđim porazima - rekao je predsednik Hrvatske Zoran Milanović, uz poruku da je Knin bio "i svet i proklet", a da je tu "stavljena tačka na (izmišljenu) okupaciju Hrvatske", prenose Novosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Organizacija dolaska hrvatskih generala u Knin potpuno je podbacila, jer im organizatori nisu obezbedili ni smeštaj. Generali su protestovali, mnogi nisu ni došli u Knin, a neki su pozivnicu dobili doslovno u poslednji čas.

Milanović je govorio i o odlikovanjima koje je podelio vojnim jedinicama HVO iz BiH, naglasivši da to nije zamišljeno da se ikoga ponizi.

- Verujem da će to da shvate i naši prijatelji u BiH.

Među odlikovnima je i general Mladen Kruljac, koji je pravosnažno osuđen zbog malverzacija. , a premijer Andrej Plenković nije došao.

Banožić je rekao da se u Kninu protiv hrvatske vojske borila ”puno snažnija vojska, ali ne dovoljno hrabra, ne dovoljno snažna”.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.