HRVATI NE ODUSTAJU OD RATNE ŠTETE: U Saboru opet Srbija na tapetu

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Nov.2020, 15:19

HRVATI NE ODUSTAJU OD RATNE ŠTETE: U Saboru opet Srbija na tapetu

Hrvati smatraju da im Srbija duguje 43 milijarde evra ratne odštete

Premijer Andrej Plenković izjavio je danas da je zahtev za isplatu ratne štete od Srbije pitanje šireg dijaloga koji vode Zagreb i Beograd i da je "ta tema na stolu".

Plenković je to rekao tokom "aktuelnog prepodneva" u parlamentu, odgovarajući na pitanje poslanika Željka Sačića (HS), kojeg je zanimalo kada će Srbiji biti istaknut zahtev za nadoknadu ratne štete "koja iznosi 43 milijarde evra".
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Kontinuirano je na susretima hrvatskih i srpskih zvaničnika stavljamo na dnevni red i stavljaćemo dok se to pitanje ne reši - rekao je Plenković.

Ta tema je, kazao je Plenković, i dalje sa nama i dodao da mu je, kako je rekao, "drago" što je Sačić "digao na videlo".

Sačić mu je, međutim, odgovorio da smatra da je u tom pogledu trebalo napraviti mnogo više.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.