HRVATI NE MOGU SRBIJI I VUČIĆU DA OPROSTE USPEH: Sramni napadi Jadranke Kosor - odgovor je potpuno razoružao

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Nov.2021, 00:03

HRVATI NE MOGU SRBIJI I VUČIĆU DA OPROSTE USPEH: Sramni napadi Jadranke Kosor - odgovor je potpuno razoružao

Premijerka Ana Brnabić podelila svoje mišljenje

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras povodom napada bivše hrvatske premijerke Jadranke Kosor na Aleksandra Vučića, da je iz Hrvatske sve više takvih napada na predsednika Srbije jer Srbija napreduje i sustiže Hrvatsku, kao i da je Kosor žena "koja se više ne pita ni za šta".

- Sve više je napada na predsednika Vučića iz regiona, potpuno mi je jasno odakle to dolazi, dakle Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << napreduje na način da sustiže Hrvatsku. Verujem da Hrvatskoj to nije naročito prijatno - rekla je Brnabić povodom intervjua Kosor u kojem je kazala da je Vučić jedini lider u Evropi i šire koji ima ratnu prošlost i da ne može da zamisli da Vučić bude prvi čovek jedne zemlje EU.

- Srbija je nesumnjiv lider na zapadnom Balkanu, a to ne prija svima - dodala je Brnabić.

- U vezi sa intervjuom sa Jadrankom Kosor, ja mislim da se ona zaprepastila kad je neko zvao da da intervju. Mislim da je ona za Hrvate kao ovde Zoran Živković. Ona je žena koja se ne pita ni za šta, ni tamo nema intervjue - smatra Brnabić.

Kosor je u tom intervjuu rekla da prepoznavanje zla mora da se dogodi, a Brnabić ocenjuje da to treba da krene od Hrvatske i Jasenovca.

Ona je povodom dešavanja u Vukovaru gde je danas zabranjena ćirilica, a manifestacija koja je trebalo da bude posvećena svim žrtvama rata protekla u znaku ustaštva uz defilovanje kolone "Jasenovac, za dom spremni", postavila pitanje zašto EU ne reaguje na takva dešavanja u jednoj njenoj članici.

- Dok i bivši i sadašnji političari u Hrvatskoj sole nekom pamet ne kreću nikad od sebe i od najvećeg zla, to je bio najveći logor za decu i hiljade dece je tamo skončalo. Kada danas o Hrvatskoj ne možete da naučite, čujete, vidite, onda je prirodno da vam je za dom spremni - prihvatljivo - rekla je Brnabić

Istakla je da je to zemlja članica EU, ali da Brisel na to ne reaguje.

- Ako pričamo o prošlosti, mislim da bi trebalo da pričamo o počecima svega ovoga, pa na kraju krajeva i straha Srba devedesetih tada u Hrvatskoj koja je imala sve odlike tadašnje NDH. To smo na kraju i videli, Srbi su etnički očišćeni. Ja pričam kao neko ko ima prijatelje Hrvate, kome je deo porodice Hrvati, meni je deda Hrvat, imam kuću tamo - kazala je.

Dodala je da pričao tome kako da Balkan izgleda drugačije u budućnosti, o tome da danas Srbi nemaju nikakve uslove za povratak, ne vraćaju se i kada se vrate ne mogu da dobiju električnu energiju.

- I onda Jadranka Kosor priča kako je Boris Tadić bio divan i izvinio se u ime Srbije i da sada Vučić treba da se izvini u svoje ime...Žena priča o Veselinu Šljivančinu i sme realno da priča o tome zato što je Hag abolirao i Gotovinu i Markača i dao im je pravo da se busaju u grudi, iako je napravio najveće etničko čišćenje u Evropi - kazala je, pored ostalog, premijerka Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.