HRT o odgovornosti direktora

Izvor: RTS, 23.Nov.2009, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HRT o odgovornosti direktora

Programsko veće HRT-a imenovalo tročlanu radnu grupu koja do četvrtka treba da pripremi nacrt obrazloženja za eventualno pokretanje razrešenja generalnog direktora HRT-a Vanje Sutlića i drugih rukovodilaca ove kuće.

Na današnjoj sednici Programsko veće Hrvatske radio-televizije imenovalo je tročlanu radnu grupu koja do četvrtka treba da pripremi nacrt obrazloženja za eventualno pokretanje razrešenja generalnog direktora Hrvatske radio televizije Vanje Sutlića, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i drugih rukovodilaca ove TV kuće.

Predlog o osnivanju radne grupe dat je zbog potpuno nezadovoljavajuće situacije na HRT-u, ali i međusobnog optuživanja Sutlića, direktora Hrvatske televizije Blage Markote i urednice informativnog programa HTV Hloverke Novak-Srzić, oko toga ko je kriv za postojeće stanje u kome se skoro svaki dan otkriva po neka afera, a novinari protestvuju protiv represije nad svojim kolegama.

Sutlić je nedavno zatražio smenu Blage Markote, a sa predlogom se složila i direkcija HRT-a koja je krivicu za niz afera prebacila na Markotu.

Članovi veća oštro su kritikovali i Sutlića, jer ničim nije obrazložio predlog smenjivanja Markote u čiju je odbranu stao direktor programa HTV-a Domagoj Burić.

Pojedini članovi Veća najavili su predlog za smenjivanje Hloverke Novak-Srzić zato što ne uživa podršku velikog dela urednika i novinara HRT-a.

Za predlog je glasalo devet od 11 članova Veća, a jedan je bio uzdržan. Za pokretanje postupka dovoljno je osam glasova, a za smenu šest.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.