HRANI ZMIJU DA TE UJEDE: Zvečarka uglizla ženu za ruku, a muž nije hteo da joj da protivotrov!

Izvor: Kurir, 11.Feb.2015, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HRANI ZMIJU DA TE UJEDE: Zvečarka uglizla ženu za ruku, a muž nije hteo da joj da protivotrov!

Ovo je drugi napad u zoološkom vrtu Nokalm, koji drži sključivo reptile. U martu 2011. godine četrdesetšestogodišnja radnica umrla je posle ujeda južnoamerička zvečarke

NOKALM - Pedesetrogodišnju Bernadet Circher (Bernadette Zürcher) zvečarka je ujela za ruku dok je hranila. Cirherova radi u zoološkom vrtu Nokalm (Nockalm) koji drži sključivo reptile i dok je ubacivala hranu najverovatnije se suviše približila opasnoj otrovnici koja je napala u "samoodbrani".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Međutim, na zaprepašćenje lekara u bolnici, u koju je dovezla hitna pomoć, njen suprug Peter Cirher (Peter Zürcher 63) nije dozvolio da ženi daju protivotrov.

"Bernada trenutno trpi nesnosne bolove u ruci, ali je u stabilnom stanju, izjavio je njen muž koji je inače i upravnik ovog zoo-vrta. Cirher je rekao da joj nije dat serum protiv ujeda zmije jer su   odlučili da telo treba samo da se izboriti protiv otrova zmije.

"Postojala je opasnost da usled ubruzgavanja protivotrova dodje do alergijskog šoka, usled koga bi Bernarda sigurno preminula, naglasio je Cirher.

Ovo nije jedini zabeleženi slučaj ujeda ove otrovne zmije. U martu 2011. godine od ujeda južnoameričke zvečarke preminuo je četrdesetšestogodišnji radnik u terarijumu.

"Posetioci su bezvedni, ali radnici su svesni da kada radiš sa zmijama, postoji i rizik da te ujedu”, naglasio je upravnik zoološkog vrta Nokalm.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.