HRABRI SRPSKI PAR POPEO SE NA NAJVIŠI VRH AUSTRIJE: Jedan pogrešan korak znači opasnost po život

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Avg.2023, 01:07

HRABRI SRPSKI PAR POPEO SE NA NAJVIŠI VRH AUSTRIJE: "Jedan pogrešan korak znači opasnost po život"

U grupi su bila četiri planinska vodiča, dva slobodna penjača i troje alpinista.

Bračni par Katarina i Zvonko Aćin iz Zrenjanina, u subotu, 19. avgusta, popeo se na najvišu planinu Austrije, Grosglokner, na visinu od 3.798 metara nadmorske visine.

Grosglokner je drugi vrh po visini na Alpima, posle Mon Blana u Francuskoj.

Grupu koja je osvojila ovaj vrh činilo je devetoro alpinista, pet muškaraca i četiri žene, i to iz Zrenjanina, Bora, Severne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Makedonije i Irana.

Ovo je, kažu poznavaoci, pravi alpinistički poduhvat jer je u pitanju tehnički zahtevna i opasna planina.

Uspon je protekao dobro, jer za ovakav poduhvat moraš imati ljude kojima veruješ i koji tebi veruju. Jedan pogrešan korak i možeš dovesti i sebe i grupu u veliku opasnost po život. Bez korišćenja alpinističke tehničke opreme i alata ne bi bilo moguće popeti se na Grosglokner. Sve u svemu, za nas jedno prelepo iskustvo i još lepši pogled na predivne Alpe. I nije kraj, idemo dalje – kratko su poručili za portal zrenjaninski.com Katarina i Zvonko Aćin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.