HOROR U PORODILIŠTU! Mlada majka rodila zdravog dečaka, pa preminula četiri sata nakon porođaja

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2024, 22:30

HOROR U PORODILIŠTU! Mlada majka rodila zdravog dečaka, pa preminula četiri sata nakon porođaja

Celog života je sanjala da postane majka.

Emili Lokli (26) iz Velike Britanije ceo život je sanjala da se ostvari kao majka, a nakon što se to desilo, umrla je. Novopečena majka je imala plućnu aneurizmu koja joj je ošetetila srce tokom porođaja, a uprkos reanimaciji, za nju nije bilo spasa. Preminula je 6. februara, samo četiri sata nakon što je rodila dečaka Harlija.

Zbog neverovatne tragedije, zdrava beba ostala je bez majke, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i sada o njemu brine otac Tajler Kolinson (27). Novopečeni otac, zajedno sa porodicom svoje preminule supruge, izrazio je neverovatan šok i tugu jer je Emili "imala savršeno normalnu trudnoću".

Aneurizme plućne arterije su retke, a klinička slika koja ih prati je nespecifična zbog čega nastupa iznenadna smrt.

Emili i njen partner živeli su u njenoj porodičnoj kući u Stouk-on-Trentu, sa njenom majkom Trejsi Vuton (46), očuhom Markom Vutonom (57) i polubratom Kiranom Vutonom (17).

Njena majka je obećala da će se brinuti o "prelepom dečaku Harliju" i dodala da će porodica "preneti ljubav koju će mu Emili slati sa neba".

- Oboje smo bili toliko uzbuđeni što ćemo postati roditelji i Emili mi je pomogla da toliko verujem u sebe da ću kao tata raditi najbolje. Bila je tolika podrška i pripremljena, bio sam zadivljen. Osećao sam se kao najsrećniji čovek na svetu što je ona izabrala život sa mnom. Bila je jedna od milion - rekao je Tajler.

Emili Lokli se porodila 5. februara, na svoj rođendan, u Univerzitetskoj bolnici Rojal Stouk, gde je zadržana preko noći.

Odlučeno je da je 6. februara u 12 sati ujutru opet pregledaju jer je bila jako pospana nakon čega je "veoma duboko udahnula i srušila se".

Bolnica tek treba da utvrdi tačan uzrok smrti, ali su njenoj porodici lekari rekli da je smrt uzrokovana "aneurizmom pluća".

Uprkos užasnoj situaciji, porodica je ostala zahvalna neonatalnoj jedinici  u bolnici Rojal Stok koja je pomogla da Harli bude bezbedno zbrinut i pružila mu odgovarajuću negu.

- Harli je zaista Emilin sin. Ima njene velike plave oči, ima njen nos, liči na nju - rekla je majka.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.