HOROR! AJKULA ZUBIMA PREPOLOVILA RONIOCA: Ribari gledali kako morski pas žvaće glavu - nije mu bilo spasa

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jan.2023, 11:37

HOROR! AJKULA ZUBIMA PREPOLOVILA RONIOCA: Ribari gledali kako morski pas žvaće glavu - nije mu bilo spasa

Muškarac (50), 5. januara je ronio u zalivu na zapadnoj obali Meksika kada ga je napao 5,7 metara dug morski pas.

Morski pas je Lopesu u tom u stravičnom napadu otkinuo glavu.

- Ronio je kad ga je životinja napala, otkinuvši mu glavu i ugrizla oba ramena - rekao je ribar koji je bio svedok napada.

Lopez je ronio bez boca sa kiseonikom kada ga je predator napao.

Očevidac je rekao da su neke ajkule viđene u toj regiji danima pre napada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i da je posada ribara bila spremna na moguće napade.

- Lokalni ronioci su upozoreni na prisutnost morskih pasa u toj regiji i većina ih nije ulazila u more nekoliko dana - rekao je ribar.

Velike bele ajkule mogu narasti do 6 metara i da teže do 2 tona i imaju do 300 oštrih zuba.

Predator prilikom napada može da pliva brzinom do 56 kilometara na sat, vodeći se veoma jakim čulom mirisa, ali obično lovi kitove, morske lavove, delfine i kornjače.

Ljude često zamene za foke, posebno kada nose ronilačka odela.

Obično se udalje nakon što jednom ugrizu kad shvate da čovek nije njihov prirodni plen, ali šteta koju nanese samo jedan snažan ugriz često je fatalan.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.