HORGOŠ: Kolone nema, produženo i vreme  (FOTO, VIDEO)

Izvor: Mondo, 25.Avg.2019, 08:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HORGOŠ: Kolone nema, produženo i vreme (FOTO, VIDEO)

Danas u toku dana nije bilo, za razliku od prethodnih, većih zadržavanja na graničnim prelazima ni za putnička, a ni za teretna vozila, saopštio je AMSS. MUP produžio radno vreme prelaza Horgoš 2.

Foto: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC

Gužvi danas nema a da tako i ostane potrudiće se i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, koje je saopštilo da će granični prelaz Horgoš " danas raditi do ponoći, umesto do 19 časova.

Radno vreme graničnog prelaza Horgoš >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 2 produženo je kako bi se ubrzao prelazak putnika preko granice sa Mađarskom i rasteretio prelaz Horgoš 1, navedeno je u saopštenju.

Foto: Screenshot/AMSS

Zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima danas po podne su kraća nego prethodnih dana, a najviše se, jedan sat, na izlaz iz zemlje čeka na Horgošu 2.

Kako prenosi Auto moto savez Srbije, prema informacijama u 17 časova, zadržavanja na putničkim terminalima naših graničnih prelaza su sledeća:

GP Horgoš, izlaz, 30 minutaGP Bački Vinogradi, izlaz, 30 minutaGP Kelebija, izlaz, 15 minutaGP Gostun, ulaz, 45 minutaGP Gradina, izlaz, 15 minutaGP Gradina, ulaz, 30 minutaGP Preševo, ulaz, putnička vozila i autobusi, 30 minutaGP Jabuka, na ulazu i izlazu, po 20 minutaGP Špiljani, na ulazu i izlazu, po 20 minutaGP Sremska Rača, ulaz, 60 minuta.

Teretna vozila na Horgošu, na izlazu iz zemlje čekaju 60 minuta, a na Batrovci, takođe na izlazu, čekaju dva sata.

Granični prelaz Horgoš 2 uobičajeno radi od 7.00 do 19 časova, a tokom ovog vikenda na prelazu Horgoš 1 formirane su kolone vozila duge nekoliko kilometara, uz višečasovno čekanje na proceduru prelaska preko granice.

Međutim, zbog smene turista sam kraj vikenda donosi i saobraćaj pojačanog intenziteta.

Pojačanom saobraćaju doprinosi veliki broj stranih državljana koji prolaze kroz našu zemlju.

Najopterećeniji su auto-putevi kao i putevi koji vode ka Makedoniji i Crnoj Gori.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Juče je velika gužva bila na graničnom prelazu Horgoš. Kolone su bile kilometarske na ulazu iz Srbije u Mađarsku i čekalo se i do sedam sati.

Izvor: tanjug

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.