HOLANDIJU ČEKA KRIZA: Njihovoj ekonomiji preti pad od oko pet procenata do kraja godine

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Sep.2020, 21:45

HOLANDIJU ČEKA KRIZA: Njihovoj ekonomiji preti pad od oko pet procenata do kraja godine

Iz Ministarstva finansija nisu hteli da komentarišu ove podatke.

Holandsku ekonomiju do kraja godine očekuje pad od oko pet odsto, dok se za 2021. predviđa rast od 3,5 procenata, javio je večeras holandski Er-Te-El pozivajući se na još neobjavljena budžetska dokumenta Vlade.

Holandska televizija, koja tvrdi da je imala uvid u dokumenta Vlade, navodi da iz Ministarstva finansija nisu želeli da komentarišu pomenute podatke, jer će, kako su dodali, zvanični budžetski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << podaci biti objavljeni 15. septembra.

Prema podacima iz avgusta Holandske kancelarije za ekonomsku politiku (CPB), bio predviđen pad ekonomije od 5,1 odsto do kraja 2020. i rast od 3,2 procenta u 2021. godini.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.