HOĆE LI TEMPERATURA U SRBIJI OBORITI REKORD?! Paklene prognoze čuvenog meteorologa, ovo se nije desilo u istoriji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2024, 22:36

HOĆE LI TEMPERATURA U SRBIJI OBORITI REKORD?! Paklene prognoze čuvenog meteorologa, ovo se nije desilo u istoriji!

Temperaturni ŠOK

Predstojeći dani u februaru mogli bi biti rekordni od kako se meri temperatura u Srbiji, kaže meteorolog RHMZ-a Nedeljko Todorović.

Kako najavljuje RHMZ, ove nedelje u Srbiji nas očekuju natprosečno visoke temperature za ovo doba godine, a u Beogradu će biti čak do 23 stepena.

U Beogradu, živa u termometru ići će do 23 stepena u petak, dok nas u subotu po prognozi očekuje do 22 stepena

Meteorolog RHMZ Nedeljko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Todorović navodi da prema podacima za Beograd (druga mesta imaju daleko kraći niz i nisu podesna za upoređivanje) od 1888. do 2024. godine, maksimalne dnevne temperature u februaru kreću se od 18 stepeni (2. feburara 2020. godine) do 24,5 stepeni (11. februara 1899. godine).

Rekord za 9. februar je 19,7 stepeni izmeren 2001. godine.

- Prognoza nije uvek pouzdana, temperatura će biti oko te dosad maksimalne, možda će pre biti oboren rekord od 18,5 stepeni izmeren 10. februara 2022. godine - kaže Todorović.

Da li će rekord zaista biti oboren, ostaje nam da vidimo krajem sedmice.

U toku cele sedmice natprosečno toplo. Biće pretežno sunčano, povremeno uz malu do umerenu oblačnost. Najviša temperatura od 16 do 23 °S. U petak i za vikend (09 - 11.02.) vetrovito - duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jugoistočni vetar. Prve padavine lokalnog karaktera očekuju se u nedelju (11.02.), dok će početkom naredne sedmice (12 - 13.02.) kiša postati učestalija u većini mesta. Od utorka (13.02.) zahlađenje uz prelazak kiše u sneg u planinskim predelima.

Srbija Danas/Novosti

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.