HOĆE LI ILI NEĆE? Hrvatski mediji spekulišu o pozivnici Vučiću za inauguraciju Zorana Milanovića

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2020, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HOĆE LI ILI NEĆE? Hrvatski mediji spekulišu o pozivnici Vučiću za inauguraciju Zorana Milanovića

Za hrvatsku javnost najinteresantnije pitanje je da li će pozivnica biti upućena Vučiću.

Inauguracija novoizabranog predsednika Hrvatske, Zorana Milanovića, biće održana najverovatnije 15. a ne 18. februara, kako je bilo najavljivano i tim povodom neće biti nikakve pompe ili spektakla, a nainteresantnije je to da li će na taj događaj biti pozvan predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako će zaista izgledati inauguracija, biće poznato naredne sedmice, a prva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ideja bila je da ona bude održana 18. februara, dan pre stupanja Milanovića na dužnost. Međutim, s obzirom na to da je 18. februar utorak, u Kabinetu Milanovića razmišljaju da inauguracija bude pomerena za vikend, verovatno za subotu, 15. februara, kada je pre pet godina svoju imala i odlazeća predsednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Do kraja sedmice Kabinet Milanovića će definisati i popis gostiju koje prema protokolu moraju da pozovu, a iduće sedmice trebalo bi da budu poslate i pozivnice koje se po pravilu šalju svim diplomatskim predstavništvima u Hrvatskoj koje potom javljaju ko će od predstavnika njihovih zemalja i doći na inauguraciju.

Naravno, novoizabrani predsednik neke zemlje može "preskočiti", a trenutno je za hrvatsku javnost najinteresantnije pitanje da li će pozivnica biti upućena Vučiću. U Kabinetu Milanovića kažu da o toj temi zasad nisu razgovarali i da će to tek doći na dnevni red.

Izvori bliski Milanoviću po tom pitanju nisu složni. Neki su uvereni da Milanović neće pozvati Vučića, a drugi da bi nepozivanje bilo glupo, jer je Srbija susedna zemlja s kojom Hrvatska nije u ratu.

Inače, Vučić je pre pet godina prisustvovao inauguraciji Kolinde Grabar Kitarović u Zagrebu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.