HOĆE LI IH OPET HAPSITI? Građani prkose Milovoj torturi, moleban u Sabornom hramu u Nikšiću (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Maj.2020, 19:45

HOĆE LI IH OPET HAPSITI? Građani prkose Milovoj torturi, moleban u Sabornom hramu u Nikšiću (FOTO)

Sveštenici upozoravaju građane ispred hrama da drže propisanu distancu, što oni i čine.

U Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću u toku je moleban, a na platou ispred crkve prisutna je veća grupa vernika.

Vernici u hram ulaze u grupama po desetak ljudi, poštujući propisanu fizičku distancu.

Inače, nikšićka policija je sinoć, posle litije koja je održana povodom slave Sveti Vasilije Ostroški, privela episkopa budimljansko-nišićkog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Joanikija i sveštenike.  Episkopu Joanikiju i sedmorici nikšićkih sveštenika je nakon saslušanja određen pritvor do 72 sata.

Policija im je prethodno uručila naloge za saslušanja u Parohijskom domu, kako bi prikupili informacije o Svetovasilijevskoj litiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.