HOĆE LI AUSTRIJA KONAČNO DOBITI OD RUSIJE VAKCINU SPUTNJIK V: Oglasio se Sebastijan Kurc i rešio dilemu

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Apr.2021, 18:24

HOĆE LI AUSTRIJA KONAČNO DOBITI OD RUSIJE VAKCINU "SPUTNJIK V": Oglasio se Sebastijan Kurc i rešio dilemu

Sličan odgovor Kurc je dao već 10. aprila, kada se prvi put pojavila vest da je Austrija ispregovarala nabavku million vakcina "Sputnjik V"

Pregovori austrijske vlade i Rusije o nabavci "Sputnjik V" vakcine su pred zaključenjem.

- U pregovorima se nalazimo na veoma, veoma dobrom putu. De fakto smo ih završili - kazao je danas austrijski kancelar Sebastijan Kurc.

.

Upitan za kritičke izveštaje o Sputnjiku, Kurc je rekao da Ministarstvo zdravlja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << proverava te izveštaje.

Kurc je ranije govorio da će ruska vakcina u Austriji biti upotrebljena čim dobije odobrenje Evropske agencije za lekove (EMA).

- Što kasnije dođe do odobrenja od EMA to će biti manja potreba za Sputnjikom - konstatovao je on na konferenciji za štampu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.