HOĆE DA HAPSE SALVINIJA?! Danas glasanje o UKIDANJU IMUNITETA, zbog migranata mu SPREMAJU ZATVOR

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2020, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HOĆE DA HAPSE SALVINIJA?! Danas glasanje o UKIDANJU IMUNITETA, zbog migranata mu SPREMAJU ZATVOR

On ponavlja da je kao ministar policije postupao kako bi zaštitio granice Italije.

Komisija italijanskog Senata glasaće danas o ukidanju poslaničkog imuniteta desničarskom opozicionom lideru Mateu Salviniju kako bi mu se eventualno sudilo za navodnu otmicu, jer prošle godine, kao ministar unutrašnjih poslova, danima nije dozvoljavao iskrcavanje migranata sa spasilačkog broda.

Sam Salvini, kako sumnjaju vladajuće italijanske stranke, upravo to priželjkuje kako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bi dobio simpatije birača za njegovu antimigracionu Ligu na regionalnim izborima u nedelju.

"Ako neko hoće da me odvede na sud, to je OK. Suočiću se s njima i ako me to košta odlaska u zatvor, otići ću uzdignute glave", napisao je Salvini na Tviteru.

Portatemi in tribunale, voglio andarci a testa alta, a difendere l'onore, i confini e la sicurezza del mio Paese, perché sono convinto di aver fatto solo il mio dovere.

Ecco che cosa ho detto questa mattina su La7.

— Matteo Salvini (@matteosalvinimi) January 20, 2020

On ponavlja da je kao ministar policije postupao kako bi zaštitio granice Italije kada je odbio šest dana da dozvoli iskrcavanje migranata na Siciliju, u julu 2019. godine.

Tužilaštvo na Siciliji vodilo je istragu protiv Salvinija za navodno kidnapovanje ali je obustavilo slučaj. Slučaj je sada preuzeo ministarski Tribunal.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.