HOĆE DA GA ELIMINIŠU Opozicija prijavila Andriju Mandića ZBOG SRBIJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2024, 17:44

HOĆE DA GA "ELIMINIŠU" Opozicija prijavila Andriju Mandića ZBOG SRBIJE

Ne mogu da mu oproste jednu stvar.

Četiri crnogorske opozicione stranke podnele su danas Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv predsednika Skupštine Crne Gore i lidera Nove srpske demokratije (Nova) Andrije Mandića zbog, kako je navedeno, isticanja zastave Srbije u kabinetu.

Krivičnu prijavu su podnele Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Hrvatska građanska inicijativa i Demokratska unija Albanaca zbog sumnje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je Mandić počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Šef poslaničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić tvrdi da je Mandić, suprotno zakonu, u svom kabinetu istakao zastavu Srbije, a da zvanice nisu bili predstavnici te države, čime je, kako je ocenio, unizio Skupštinu Crne Gore.

Nikolić je rekao da na konferenciji za novinare u Podgorici da je Mandić isticanjem zastave, koja je, kako kaže, zastava jednog naroda izvršio diskriminaciju i da predsednik Skupštine Crne Gore ima dužnost da bude predsednik svih građana.

Iz Skupštine Crne Gore ranije je saopšteno da Mandić u svom kabinetu, pored državne zastave, drži i trobojku koja je državni simbol Knjaževine Crne Gore i Kraljevine Crne Gore.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.