HOĆE DA BUDE SRBIN: Pretučeni Francuz koji promoviše Srbiju zatražio azil

Izvor: Kurir, 07.Mar.2014, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HOĆE DA BUDE SRBIN: Pretučeni Francuz koji promoviše Srbiju zatražio azil

Ćerka i ja volimo Srbiju, ne želimo da budemo Francuzi. Procedura traje od šest meseci do godinu dana i do tada možemo biti u Srbiji, rekao je Karl Odbur dodajući da želi sa ćerkom da ostane u zemlji koju voli

BEOGRAD - Francuz Karl Odbur (Haudbourg), urednik sajta ambassador-serbia, kojim Srbiju promoviše u svetu, izjavio je da je zatražio azil od srpskih vlasti.

Prethodno mu je rečeno da će biti deportovan ukoliko on i njegova ćerka >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Luna ne odu sami iz zemlje.

"Razgovarao sam sa advokatom, pokrenuli smo postupak za dobijanje azila. Procedura će trajati od šest meseci do godinu dana i do tada možemo biti u Srbiji", rekao je Odbur i dodao da će taj period iskoristiti za regulisanje statusa kako bi ostali u zemlji koju vole.

Odbur je podsetio da se na taj korak odlučio nakon što su mu srpske vlasti zapretile da će ove nedelje biti deportovani ukoliko sami ne odu iz Srbije. Dodao je da boravšnu vizu nije tražio iz finansijskih razloga, jer je, da bi za nju aplicirao, po zakonu na računu morao imati 1.000 evra.

Prema njegovim rečima, drugi razlog je bio taj što mu je u međuvremenu istekao i francuski pasoš. "Važno je da sada ne možemo da budemo izbačeni iz Srbije a ni uhapšeni", rekao je Odbur. "Moja ćerka i ja volimo Srbiju. Ne želimo više da budemo Francuzi. Mi samo želimo da ostanemo u zemlji koju volimo, gde imamo sve naše prijatelje, gde su svi naši životi. Pomozite nam molim vas", rekao je Odbur koji su Srbiji živi duže od četiri godine.

Odbur je u želji da ostane u Beogradu od čelnika Srbije - Tomislava Nikolića, Aleksandra Vučića i Ivice Dačića zatražio da njemu i Luni dodele srpsko državljanstvo. Odbur je naveo da je sajt ambasador-serbia imao više od osam miliona poseta, da na taj način menja sliku Srbije u svetu, a ujedno se bori i protiv stava Francuske da je Kosovo nezavisna država. Takođe, uređuje i više fejsbuk profila Beautiful.Serbia, Beautiful.Belgrade, Serbia.Ambassador.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.