HITNO UPOZORENJE RHMZ! SNAŽNO NEVREME U NAREDNIH SAT VREMENA! Ovde će biti najkritičnije

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2023, 14:43

HITNO UPOZORENJE RHMZ! SNAŽNO NEVREME U NAREDNIH SAT VREMENA! Ovde će biti najkritičnije

U narednih sat vremena na udaru ova dva dela Srbije.

Republički hidrometeorološki zavod objavio je hitno upozorenje na jake pljuskove, grmljavinu i grad.

- U narednih sat vremena na teritoriji Šumadijskog i Rasinskog okruga i dalјe se očekuju jaki plјuskovi sa grmlјavinom i lokalnom pojavom grada uz ukupnu količinu padavina od 20 do 40 mm, lokalno i više - navodi se u upozorenju.

RHMZ je i ranije danas upozorio na padavine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Plјuskovi i grmlјavina koji se na području Srbije očekuju do petka lokalno će biti intenzivni uz pojavu grada. Količina padavina pri plјuskovitim padavinama će biti neujednačena, čak i na malim udalјenostima, ali u zoni najintenzivnijih padavina može dostići od 20 do 40 mm za kratko vreme, lokalno i više - navodi se u upozorenju RHMZ.

- Nestabilno vreme sa čestom pojavom kiše i plјuskova sa grmlјavinom očekuje se do petka. Za dane vikenda stabilizacija vremena - biće pretežno sunčano i umereno toplo sa maksimalnim temperaturama u subotu od 26 do 29 stepeni, a u nedelјu od 29 do 32 stepena. Naredne sedmice uslediće dalјi porast temperatura, koje će nakon utorka u većini mesta dostići vrednosti od 32 do 36 stepeni - najavio je RHMZ.

U celoj Srbiji upaljen je narandžasti meteo alarm zbog kiše i grmljavine, izuzev prostor KiM, a to znači da je vreme opasno.

- Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - objavio je RHMZ.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.