HITNO UPOZORENJE RHMZ: Oluja već stigla na sever Srbije, evo koji delovi će biti najugroženiji (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2020, 19:09

HITNO UPOZORENJE RHMZ: Oluja već stigla na sever Srbije, evo koji delovi će biti najugroženiji (FOTO)

Moguće obilno izlivanje reka

Snažno nevreme već je zahvatio okolinu Sombora i Odžaka, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje za zapadnobački okrug.

- Na teritoriji opštine Sombor (Bački Monoštor, Bezdan, Kolut, Bački Breg, Gakovo, Riđica...) jaki pljuskovi sa grmljavinom, olujnim vetrom i gradom, koji će se u narednom satu premeštati ka Mađarskoj - kaže u upozorenju.

Ulice Bačkog Monoštora su već bele od grada, a on >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je tukao i u Srpskom Miletiću kod Odžaka.

Kako javljaju meštani na društvenim mrežama, padao je grad veličine lešnika. U Bačkom Monoštoru jak vetar je kidao grane.

Međutim, posle meteorološkog upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda da nam večeras i sutra preti nevreme praćeno pljuskovima i grmljavinom, usledilo je još jedno opasnije - hidrološko.

Naime, usled obilnih padavina koje su najavljene za danas i sutra, stiglo je i hidrološko upozorenje koje se odnosi na izlivanje reka.

- Na bujičnim vodotocima gornjih tokova Zapadne i Južne Morave, Kolubare i Jadra, kao i na slivovima Lima, Ibra i Toplice tokom 5. i 6. avgusta moguća su lokalna izlivanja - navodi se u upozorenju RHMZ-a koje je na snazi do sutra u podne.

Podsetimo, i dalje je u našoj zemlji na snazi žuti i narandžasti meteoalarm koji donosi pljuskove praćene grmljavinom. Dakle, prognozirane su vremenske pojave koje mogu biti opasne po ljude i životinje.

Danas posle podne, uveče i noću na području Srbije očekuje se lokalna pojava vremenskih nepogoda, grada, olujnog vetra i obilnih pljuskova, koje će se sutra intenzivirati na širem području, naročito u centralnoj i južnoj Srbiji" navedeno je u meteorološkom upozorenju na sajtu RHMZ-a.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.