HITNO SE OGLASILI IZ AMERIČKE AMBASADE U PRIŠTINI: Bajdenov čovek ide u Brisel, ovo je njegova uloga

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Sep.2021, 18:41

HITNO SE OGLASILI IZ AMERIČKE AMBASADE U PRIŠTINI: Bajdenov čovek ide u Brisel, ovo je njegova uloga

Zamenik pomoćnika državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Gabrijel Eskobar otputovaće ove nedelje u Brisel

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Prištini ponovila je danas da će zamenik pomoćnika državnog sekretara Gabrijel Eskobar otputovati u Brisel i da će snažno podržati dijalog uz posredovanje EU kao akter u ovim diskusijama i partner Kosova i Srbije, prenose mediji.

Iz ambasade SAD izažavaju zadovoljstvo što će Srbija i Kosovo poslati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predstavnike ove nedelje u Brisel na razgovore i ohrabruju obe strane da se otvoreno, ozbiljno i brzo angažuju oko svih otvorenih pitanja.

- kako bi učestvovao u ovim diskusijama. Sjedinjene Američke Države snažno podržavaju dijalog uz posredovanje EU kao akter u ovim diskusijama i kao partner Kosova i Srbije - navodi se u odgovoru ambasade za Gazetu ekspres.

S druge strane, portparol EU Peter Stano, na pitanje o učešću Gabrijela Eskobara u pregovorima koje se očekuju sutra u Briselu, rekao je da u dijalogu postoje samo tri strane, Kosovo, Srbija i EU, i dodao da drugi samo podržavaju dijalog spolja.

- Ne, gospodin Eskobar neće biti prisutan u dijalogu. Dijalog ima tri učesnika (Kosovo, Srbija i EU). Svi ostali to samo podržavaju (dijalog) spolja - rekao je Stano.

Više vesti o dešavanjima na Kosovu pročitajte OVDE

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.