HITNO SE OGLASILA AMBASADA SAD NAKON PADA VLADE U PODGORICI: Poslali jasnu poruku partijama u Crnoj Gori

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2022, 20:05

HITNO SE OGLASILA AMBASADA SAD NAKON PADA VLADE U PODGORICI: Poslali jasnu poruku partijama u Crnoj Gori

Za smenu Vlade izjasnila su se 43 poslanika, dok ih je protiv bilo 11.

SAD očekuju da će izabrani lideri Crne Gore, kroz dijalog i u skladu sa demokratskim procesima, raditi zajedno na formulisanju konstruktivnog puta napred za građane Crne Gore, poručuju iz američke ambasade u Podgorici.

Iz ambasade su, povodom izglasavanja nepoverenja vladi premijera Zdravka Krivokapića, naglasili za Glas Amerike da će SAD će sarađivati sa svakom demokratski formiranom vladom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koja obezbeđuje napredak Crne Gore na evroatlantskom putu, uključujuci ubrzanje pristupanja EU, jačanje članstva u NATO i podršku zajedničkim vrednostima

- Promene vlada su obeležje parlamentarnih demokratija, dok je pravo na mirne demonstracije osnovno demokratsko pravo - navode u ambasadi.

Ističu i da su spremni za saradnju sa vladajućom većinom koja će Crnu Goru voditi u smeru evropskih integracija.

Poslanici crnogorskog parlamenta izglasali su sinoć nepoverenje Vladi premijera Zdravka Krivokapića.

Pre glasanja plenarnu salu napustili su poslanici Demokratskog fronta (DF), Pokreta za promjene (PzP) i Socijalističke narodne partije (SNP).

Vlada Zdravka Krivokapića pala je tačno 14 meseci nakon što je izabrana 4. decembra 2020. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.