HITNO SAOPŠTENJE ČEŠKE POLICIJE: Pronađeno oružje koje direktno povezuje ubistvo dvomesečne bebe i oca sa MASAKROM U PRAGU (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Dec.2023, 19:45

HITNO SAOPŠTENJE ČEŠKE POLICIJE: Pronađeno oružje koje direktno povezuje ubistvo dvomesečne bebe i oca sa MASAKROM U PRAGU (FOTO/VIDEO)

Oružje je pronađeno u kući Davida Kozaka.

Policija Češke objavila je vanredne informacije u petak popodne. U kući u Hostunu u kojoj je živeo David Kozak (24), koji je ubio svog oca i zatim otišao u Prag gde je na Fakultetu umetnosti Karlovog univerziteta usmrtio još 14 osoba, pronađeno je oružje koje je korišćeno u ubistvu dvomesečne bebe i njenog oca, javljaju češki mediji.

- Vanredne vesti: balističko veštačenje je pokazalo da se oružje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koje je korišćeno u Klanovičkom lesu poklapa sa oružjem koje je pronađeno u kući u kojoj je živeo strelac sa univerziteta - saopštila je policija na društvenoj mreži X.

To bi značilo da je Kozak, koji je u četvrtak pogubio 14 ljudi, a potom i sebe, odgovoran za gnusno dvostruko ubistvo u Klanovicama, navode mediji.

Taj monstruozni zločin se dogodio prošlog petka oko 15 časova. Ubijeni su otac (32) i njegova dvomesečna ćerka. Napadač je hladnokrvo upucao 32-godišnjeg Martina i njegovu ćerku koja je bila u dečjim kolicima dok su bili u šetnji. Policija je odmah pokrenula potragu za osobom koja je izvršila ovo gnusno delo.

Već u četvrtak, u noćnim satima nakon krvoprolića na fakultetu, šef policije Martin Vondrašek je spomenuo da je napadač s univerziteta po svemu sudeći izvršio i to dvostruko ubistvo.

- Veoma ozbiljno radimo sa verzijom da je napadač sa Filozofskog fakulteta odgovoran i za dve žrtve od kraja prošle nedelje u Klanovičkom lesu -  rekao je šef policije Martin Vondrašek.

Vrah se inspiroval v Rusku a pravděpodobně má na svědomí i mord v Klánovicích.

Varuju občany před šířením dezinformací.

Jaký tím poslal občanům vzkaz ?

Nepochybil jsem, neodstoupím, a všechny co budou útočit na mou osobu, nebo zpochybňovat mou práci, umlčím.

Rakušan je monstrum ! pic.twitter.com/ZRJkyTQAzp

— ThcTripTroppau (@ThcTripTroppau) December 22, 2023

Policija je u petak popodne otkrila da je balistička ekspertiza pokazala da se oružje pronađeno u Kozakovoj kući podudara s povredama koje su nanete žrtvama.

Nakon što je policija pretresla kuću Davida Kozaka i utvrdila da je puna oružja, naknadno je evakuisala okolinu, što ukazuje na to da je u kući bilo i eksploziva, zaključuju mediji.

People bring flowers and light candles in memory of the victims of the mass shooting at #CharlesUniversity.

#DavidKozak #Prague #Praga #shooting #Czech pic.twitter.com/oxPBW4G4YI

— WarMonitoreu (@WarMonitoreu) December 22, 2023

Izvor: Telegraf/Blesk

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U kući masovnog ubice iz Češke pronađen ključni dokaz

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Dec.2023

PRAG - U kući u Hostunu u kojoj je živio David Kozak (24), koji je ubio svog oca i zatim otišao u Prag gdje je na Fakultetu umjetnosti Karlovog univerziteta usmrtio još 14 osoba, pronađeno je oružje koje je korišćeno u ubistvu dvomjesečne bebe i njenog oca.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.