HITNO OGLAŠAVANJE RHMZ-a: Srbiju zahvatio kišni talas, poznato kada možemo očekivati sneg (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jan.2024, 20:50

HITNO OGLAŠAVANJE RHMZ-a: Srbiju zahvatio kišni talas, poznato kada možemo očekivati sneg (FOTO)

Pred jutro se do severa Vojvodine očekuje novo prolazno naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima.

Kiša će se pretvoriti u sneg u nižim predelima zemlje. Uveče prestanak kiše, a u noćnim satima će uslediti i delimično razvedravanje.

Pred jutro se do severa Vojvodine očekuje novo prolazno naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima, koje će se sutra (04.01.) tokom dana brzo premeštati preko ostalih krajeva uz istovremeno razvedravanje sa severozapada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbije, stoji u najavi RHMZ od 16 časova.

U petak (05.01.) po kotlinama i dolinama reka ujutro magla, uglavnom na zapadu i jugu Srbije. U toku dana suvo i relativno toplo uz umereno naoblačenje. Krajem dana na planinama i u košavskom području južni vetar u pojačanju.

U subotu (06.01.) umereno oblačno i dalje toplo i vetrovito, tek ponegde s kratkotrajnom kišom.

U nedelju (07.01.) oblačno s kišom uz zahlađenje. Posle podne na planinama sneg. Uveče će kiša preći u sneg i u nižim predelima, najpre na severu i zapadu Srbije, a u toku noći i u ostalim krajevima. Počeće da duva umeren i jak severozapadni vetar.

U ponedeljak (08.01.) oblačno, hladno i vetrovito, povremeno sa snegom, u većini krajeva uz stvaranje snežnog pokrivača. U utorak (09.01.) tokom dana prestanak padavina, u Vojvodini posle podne razvedravanje. Od srede (10.01.) suvo uz umerene i jake jutarnje mrazeve, a tokom dana će biti pretežno sunčano, ali hladno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.