HITNO OGLAŠAVANJE PORTPAROLKE NAVALJNOG: Otkriveno šta će biti sa telom ruskog opozicionara

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2024, 17:42

HITNO OGLAŠAVANJE PORTPAROLKE NAVALJNOG: Otkriveno šta će biti sa telom ruskog opozicionara

Otkrila je i kada će rezultati ispitivanja biti dostupni javnosti

Portparolka Alekseja Navaljnog Kira Jarmiš izjavila je danas da su ruski zvaničnici rekli da će telo opozicionog lidera biti predato porodici nakon što se okončaju istrage o uzroku smrti.

Jarmiš je ranije danas rekla da je advokat Navaljnog obavešten da uzrok smrti ruskog opozicionog lidera još nije utvrđen. Jarmiš je napisala na platformi X da je sprovedeno drugo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ispitivanje tela Navaljnog i da će rezultati, kako je istakla, "navodno" biti dostupni sledeće sedmice.

Međutim, saveznik Navaljnog Ivan Ždanov, napisao je na platformi X da je majci Alekseja Navaljnog i advokatu u zatvorskoj koloniji rečeno danas da je ruski opozicionar umro od "sindroma iznenadne smrti". Gde se nalazi telo Navaljnog trenutno nije jasno, objavio je Rojters.

Jarmiš je rekla da telo Navaljnog nije u mrtvačnici u Salehardu, gradu u blizini zatvorske kolonije u kojoj je Navaljni umro u petak.

Jarmiš je navela da su majka Navaljnog i advokat došli do mrtvačnice, ali da je ona bila zatvorena, uprkos uveravanjima iz zatvorske kolonije da je otvorena i da se tamo nalazi telo opozicionog lidera.

- Aleksej Navaljni je ubijen. Preminuo je 16. februara u 14.17 sati po lokalnom vremenu, kao što se navodi u zvaničnom obaveštenju koje je dato Aleksejevoj majci - navela je Jarmiš.

Majka opozicionara Ljudmila Navaljni posetila je zatvor gde je njen sin služio 30-godišnju kaznu zatvora, 1.900 kilometara severostočno od Moskve.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf.rs/Đ.Đ./Preneo: V.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.